Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kétnapos ünnep Bélafalván

Kétnapos ünnep Bélafalván Kovászna megye

Szeptember 10-én, szombaton 17 órától megtartották a bélafalvi művelődési ház névadó ünnepségét, amely mostantól Gábor Áron nevét viseli. Egyébként ez volt a nyitánya a kétnapos faluünnepnek.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton délután a bélafalvi művelődési ház előtt gyülekeztek helybéliek, környéken élők, hogy részt vegyenek a kultúra hajlékának névadó ünnepségén. A ceremóniát Gál Enikő, Kézdiszentkereszt könyvtárosa nyitotta meg.

– 1926-ban kezdték el szorgalmazni a helyi lakosok egy orvosi rendelő és egy kultúrotthon építését. Ekkor már a kultúrotthon alapzatának kövét beszerezték a kézdiszentkereszti bányából – idézte fel a kezdeteket, majd hozzátette, a ma fennálló épület Páll Ferenc falubíró közbenjárásával épült fel1936-ban. Azóta számos modernizáción és restauráláson esett át, hogy mára egy gyönyörű kultúrotthona legyen a bélafalviaknak.

Az épület felújításáról Páll Endre polgármester számolt be, majd Fejér László Ödön szenátorral közösen leleplezték az új névtáblát, amit Tódor Attila helyi plébános áldott meg. A névadó ünnepséget Kiss Melinda tanítónő által írt, Bélafalva múltja és jelene című falumonográfia bemutatója követte, majd az estet a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar koncertje zárta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.