Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felgyorsul a munkálat

Felgyorsul a munkálat Kovászna megye

Pénteken jelentős előrelépés történt a kézdivásárhelyi Bem József utcában: sikerült leönteni az egyik sáv első rend aszfaltját. Ha az időjárás kedvez, akkor innentől gyorsabban haladhatnak a felújítással.

Hirdetés
Hirdetés

Pár hónapja zajlik Kézdivásárhely egyik legforgalmasabb utcájának, a Bem Józsefnek a felújítása. A munkálat alaposan próbára teszi a környéken élők, de az átutazó sofőrök türelmét is, hiszen ez az útvonal köti össze Moldvát Erdéllyel, tehát rengeteg autó halad át rajta, és ennek ellenére kevesen veszik igénybe a Lemhény és Kézdiszentlélek közötti elterelő utat, bár ott is érezhetően nőtt a forgalom.
A rehabilitáció a teljes utat érinti, viszont az építő nehézségekbe ütközött: vizenyős városrészről van szó, az alapozásnál ki kellett kísérletezni azt a módszert, ami tartósságot szavatol, amiatt több ízben kellett geológiai mintát venni, azt elemezni. Ezért csúszott a munkálat, viszont pénteken az egyik sávra leöntötték az első rend aszfaltot. Szilveszter Szabolcs alpolgármester jelentése szerint még este 10 órakor is dolgoztak a munkások. Az elöljáró szerint innentől gyorsul a felújítás, a másik sáv elkészítése kevesebb időt vesz fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 12., 18:34
    ÉRTÉKELÉS: 4

    A leaszfaltozott felet 1m mélyen felszedték, a másik sáv meg pár cm re maradhat így, vagy azt is felkapják?! Ha igen, nem értem, h megy majd hamarabb?!😉
    ” geológiai mintavétel”…….lefúrnak, elemzik, előtte régi térképeket stb tanulmányoztak!!!! De ez nem így megy? Lapáttal kell mintát venni?🤣🤣🤣 Reméljük jól sül el és tényleg hamarabb megy! Az elején csúcs volt, da a nyár az igazi ro mániás!