Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két hétig nincs edzés

Két hétig nincs edzés Kovászna megye

Két hétre bezárnak a fitnesztermek, sportcentrumok Sepsiszentgyörgyön a magas fertőzöttségi mutatók miatt, ami megnehezíti az oktatók, mozogni vágyók életét. A sportszeretők alternatív megoldásokat keresnek.

Hétfőtől bezártak a fitnesztermek Sepsiszentgyörgyön, az edzőtermek akkor nyithatnak ki ismét, amikor a fertőzöttségi esetszám 3,5 ezrelék alá esik. Az intézkedés kizárólag a fitnesztermekre érvényes, a hivatásos sportolók által használt sporttermekre nem. Ez az intézkedés megnehezíti az amatőr sportolók, tornázni vágyók életét, azokét, akik rendszeresen mozogtak vagy vettek részt edzéseken.

Hirdetés
Hirdetés

„A járványhelyzet már korábban is megviselte a klubokat, tavaly hónapokig voltak zárva, aztán csak szigorú szabályok mellett lehetett kis létszámú edzéseket tartani, most pedig ezt a lehetőséget is elveszik” – mondta Szőke Attila, az Art of the Samurai klub tulajdonosa. Azok, akik versenyszerűen sportolnak, továbbra is járhatnak edzeni, viszont elmarad az idősebb korosztálynak szervezett torna, az önvédelmi edzések és más programok is.

A sepsiszentgyörgyi Change Centerben is szünetel a tevékenység. Mint írták, a sportolás minden körülmények között elsőbbséget kellene élvezzen, mert a prevenció fontosabb, mint a kezelés, de el kell fogadniuk a rendelkezéseket, így újításokat vezetnek be. A tevékenységek egy részét áthelyezik a virtuális térbe, minden nap szerveznek online edzést, amelyből kettőt ingyen lehet követni, kipróbálni.

Ugyanakkor szabadtéri edzéseket is tartanak, az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett, kis csoportokban, valamint egészségmegőrző videókat, recepteket osztanak meg naponta többször is a közösségi oldalukon. Az edzők, tagok reménykednek, hogy a szigorítások csak két hétig tartanak, utána visszatérhetnek a korábbi edzéstervekhez, programokhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük