Felhívás!

Röviden

Konfirmálókra csaptak le

A Kovászna megyei rendőrség több magánrendezvényt állított le vasárnap Nagybacon és Barót területén, amelyeken 30 és 110 közötti személy vett részt. Összesen 16 ezer lejre büntettek.
Vasárnap a baróti rendőrök ellenőrzéseket végeztek a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Ezek során a rendőrök megállapították, hogy egy nagybaconi vendéglőben egy 30 fős eseményt tartottak. Ugyanazon étterem egy másik termében mintegy száz fő mulatott, egy másik helybéli étteremben pedig 60 személy ünnepelt. Egy baróti étteremben két rendezvény is zajlott, összesen mintegy 110 fő részvételével.

A rendőrök mindegyik eseményt leállították, a szervezőkre pedig összesen 16 ezer lej értékben róttak ki bírságokat. A rendőrség ezúton is emlékeztet, hogy a magánrendezvények (esküvők, keresztelők, ünnepi ebédek stb.) szervezése a járványhelyzetre való tekintettel tilos. (fá) 

Autó borult fel Szentgyörgy határában

Elhagyta az úttestet, és felborult egy 50 éves férfi által vezetett személygépkocsi tegnap reggel a 12-es országúton, Sepsiszentgyörgy és Oltszem között – közölte a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőröket reggel 8 körül értesítették a balesetről. A helyszínre kiérkezve a hatóságok megállapították, hogy az 50 éves sofőr, miközben autójával Csíkszereda irányából Sepsiszentgyörgy felé haladt, elvesztette uralmát a jármű fölött, elhagyta az úttestet és felborult.


A baleset nem járt személyi sérüléssel. A férfit megszondáztatták, az eredmény szerint nem fogyasztott alkoholt. (fá) 

Covid az iskolákban

A második félév kezdetétől múlt hét végéig a pedagógusok közül 67-en estek át a koronavírusos fertőzésen, 18-an vannak a betegség aktív szakaszában. A diákok körében 55-en kapták eddig el a Covid19-et, 19-en vannak jelenleg is karanténban emiatt – tájékoztat a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A tanügyi alkalmazottak közül 775-en oltatták be eddig magukat (az összesnek mintegy 30%-a), az adminisztratív személyzetből 135-en, míg a kisegítő személyzetből 91-en.

AUR-tüntetés a megyeszékhelyen

Érdeklődés hiányában (szinte) elmaradt tegnap délután a Románok Egyesítéséért Szövetsége (AUR) által meghirdetett sepsiszentgyörgyi tüntetés, délután öt órakor ugyanis mutatóban sem volt senki a prefektúra előtt. Aztán fél hatra megjelent az AUR hat szimpatizánsa (román sajtós munkatársaink sem ismertek közülük egyet sem), akik román és székely zászlót lengetve tiltakoztak az koronavírus elleni oltások bevezetése és a korlátozó intézkedések ellen, természetesen maszk nélkül. A kétautónyi csendőr és egy autónyi rendőr nem kérdezte őket, hogy miért nem tartják be a jogszabályokat. A tiltakozók köré mintegy tucatnyi szájtátó gyűlt, fél óra múlva elhagyták a teret. (erdély)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások