Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két börze időpontja már biztos

Két börze időpontja már biztos Kovászna megye

Két állásbörzét is szervez idén az országos munkaerő-foglalkoztatási ügynökség, melyekre Kovászna megyében is sor kerül.  Ugyanakkor, amennyiben a munkaadók és keresők igénylik, más típusú börzéket is szervezhet a hivatal – tájékoztattak.

Hirdetés
Hirdetés

Az elsőt április 12-én tartják, ez egy általános börze lesz, mindenkinek szól, aki állást keres, vagy esetleg karriert váltana. A börze lehetőséget nyújt arra, hogy a munkáltatók és a potenciális alkalmazottak egymásra találjanak. A másik börze, ami az országos naptárban is megjelenik, az év második felében, október 18-án lesz, ezt a végzősök számára szervezik. A végzős diákok számára szervezett börze célja, hogy segítse az iskola padjaiból frissen kikerült, szakmai tapasztalattal még nem rendelkező fiatalok elhelyezkedését a munkaerőpiacon.

Ugyanakkor, amennyiben a munkaadók és keresők igénylik, más típusú börzéket is szervezhet a hivatal. Tavaly decemberben első alkalommal a fogyatékkal élők számára is szerveztek állásbörzét. Háromszéken jelenleg 3,66 százalék a munkanélküliségi mutató, mintegy 3150 állástalant tartanak nyilván. A megyében elérhető szabad munkahelyekkel és a munkavállalással kapcsolatos kérdésekkel érdemes felkeresni az ügynökséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük