Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Késsel sétált Kézdi főterén

Késsel sétált Kézdi főterén Kovászna megye

Fura látványt videózott le egyik olvasónk pénteken Kézdivásárhely főterén: egy megtermett férfi jókora kést lóbálva sétált a volt szülészet előtt. A vélhetően beszámíthatatlan illető a videón elhangzottak szerint vízért indult, és medvét ölt. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés

Olvasónk korábbról is ismerte az illetőt, aki állítólag nem beszámítható: elmondása szerint a férfi nőket és gyerekeket szokott zaklatni, és már tettlegességre is került sor. Messziről feltűnt számára egy késnek tűnő tárgy a fiatalember kezében, utána sietett, és kiderült, hogy nem tévedett, valóban egy jókora konyhakéssel indult sétálni. Először erélyesen felszólította, hogy azonnal dobja el – amire az hajlandó is lett volna –, aztán mégis jobbnak látta, ha elveszi tőle a szúróeszközt. A videón ugyan csak vöröses-barnás nyomok láthatók az eszközön, de hallható, hogy a kést elkobzó személy vérfoltokra gyanakszik, ezért nekiszögezi a kérdést: mit ölt meg a késsel? A válasz: „medvét”.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott videót a rendőrségnek is megmutattuk, így az illetékesek hivatalból nyomozást indítottak. A jelzés után pár órával Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője telefonon arról értesített, hogy időközben a videót készítő személy is riasztotta őket, és leadta a kést az illetékeseknek, továbbá már azonosították a videón lévő, késsel sétáló férfit, és kihallgatásra kísérték be.

– Nyomozás indult az ügyben. Ezúton is felhívjuk a polgárok figyelmét arra, hogy ilyen vagy hasonló esetekben, amikor valaki agresszíven viselkedik, netán fehér vagy bármilyen más fegyver van kezében , bizalommal tárcsázzák a 112-es sürgősségi hívószámot, és várják meg a rendőrség közbelépését, hiszen ellenkezőleg életük kerülhet veszélybe. Ilyenkor kiszámíthatatlan a fegyverrel hadonászók reakciója – hangsúlyozta.

Faggatózásunkra, hogy gyilkosság gyanúja felmerült-e már az ügyben, Stroe kifejtette, „nem gyilkosság miatt riasztották a megyei rendőrséget, de zajlik nyomozás a részletek felfedése érdekében”. A felvételt rendelkezésünkre bocsátó olvasónk elmondása szerint a videón szereplő férfi nőket zaklat, és gyerekeket is ütött már meg. Feljelentés azonban mindeddig tudomása szerint nem történt a feltételezhetően beszámíthatatlan, így közveszélyes illető ellen: a késes incidens az első, ugyanis az „elkobozott” kést a rendőrségen leadták, a hatóságok meg kivizsgálást indítottak.

Olvasónk ezúton is arra buzdítja azokat a személyeket, akiket az illető zaklatott vagy bántalmazott, hogy tegyenek feljelentést ellene, mert másképpen a hatóságok tehetetlenek, és amennyiben ilyen állapotban ismét az utcákat rója, akár tragédia is történhet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. november 16., 19:35
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Aki partolja a,, szegeny,, elmebeteget, csak annyit irnek: a tukornel a kessel valo fenyegetes igaz, ugyanakkor egy uzletben fenyegetozott kessel, utana evett, egy masik uzletben kivette a kolbaszt a pultbol es megette, gyerekeket kilokott a jardan, masikat megrugta Kossuh utcaban. Tehat roviden ennyi. Be volt utalva korhazba veglegesen de hat nagymama vallalta a felelosseget erte es hazahozta. Persze az eltartasi penzert. Es Akkor ez a szemely nem kozveszelyes! Ezt ertii az orvos akinek a kezeben volt tobbszor a,, hidnal,,.

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 8:45
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Készült feljelentés ellene, én személy szerint is, gyerekeimet zaklatta, ügyvéd jelenlétében kihalgattak, elvitték utána 2 hétre, de az ügyes pszichiáter kiengedi minden alkalommal. Hátha valakinek nagyobb baja is esik… akkor esetleg bezárják? Ez volt a rendőrség véleménye is.

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 8:05
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Nem ez az első eset, hogy késsel sétál, tavaly nyáron reggel 8 előtt már sétált a Tukor-nel jöttem munkába ő állt az átjáró al egy nagy konyhakessel a kezébe akkor is jött a rendőrség elvittek.

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 10:50
  ÉRTÉKELÉS: -40

  Hat ez erdekes hogy az ártatlant meg fogják csak azért mert szegény elme zavarodott és 1 kés volt a kezibe amivel pástétomot evett mert a videoba azt mongya hogy pástétomot evett nem medvét meg hüjeséget ahogy irjak de az isten aggya vissza a rosszaságot anak aki ezt tette szegényel el viték ártatlanul mivel semit nem követet el nem csinált ö semit szegyeljetek magatokat rossz emberek akik fel vetetétek ezt a beteg embert ti is igy járjatok ahogy ö

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 11:41
  ÉRTÉKELÉS: -13

  Elég lett volna riasztani a rendőrséget . Felszólítás , elkobozás az ő dolguk nem az ilyen : / – Én jobbnak látom /féle buzgómócsingoké . Őrüljőn ,hogy nem szúrta le a muki .

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 12:55
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Az illető beteg sajnos, már többször volt feljelentés ellene, mivel, iskolába menő gyerekeket bántalmazott(többek közt a mi gyerekünket is). Elvitték, egy hét, elengedték annál egyébb nem történt semmi, elég agresziven viselkedik(kukákat, postaládát, borogat, ököllel ver, habár felnőtekkel nem szokott agressziven viselkedni), állítolag, ha szedi a gyógyszereit nincs gond vele ??!!

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 13:54
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Volt téve ellene feljelentés, az én gyerekeimet is fenyegette késsel iskolába menet, megütötte flakonnal a Főtéren. Elvitték, de kiengedték, a rendőrség figyelte, azt mondták, többet nem tehetnek.

 • User
  Dátum: 2020. november 16., 16:40
  ÉRTÉKELÉS: 27

  Tényleg beteg szegény, de azok akik ennyire sajnálják, mit szólnának, ha az ő gyereküket semmi ok nélkül iskolába menet csak úgy hátulról lelökné és beesne az autó elé. Szerencsére az autó meg tudott álni. Utána a 7-8 éves gyerek nem mer egyedül iskolába menni? Ez a biztonság Kezdivasarhelyen? Vagy nem kell tenni semmit addig amíg valaki meg nem hal. Ki nem készít egy ártatlan gyereket? Utána sem szulőnek, sem testvérnek nem lehet elmagyarázni, hogy sajnos nem volt beszámítható a gyilkos. Akkot esetleg a hatóságok csinálnak valamit.