Felhívás!

Kaptunk 8,7 millió lejt

Idén nekifognak a Szent Anna-tóhoz vezető, Sepsibükszádot Bálványoson át Torjával összekötő út korszerűsítésének, legalábbis ezt ígérték az Ország­utakat Kezelő Társaság (CNADNR) képviselői. Tamás Sándor szerint az országos útügy idei költségvétésében külön tételként jelenik meg ez a beruházás.

Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta, a parlament RMDSZ-frakciója a miniszterelnökkel és a szakminiszterekkel folytatott tárgyalása eredményeképpen elérte többek között azt is, hogy az országos utak felügyelőségének a költségvetésében kétszázezer lejt különítettek el annak érdekében, hogy elkészítsék a terveket a bálványosi útszakasz rehabilitációjára, és további 8,5 millió lejt kivitelezésre.
Arra a kérdésünkre, hogy mi az esélye annak, hogy idén el is kezdik a munkálatokat, hiszen az elmúlt években már több be nem tartott ígéret hangzott el ilyen irányban, Tamás Sándor megjegyezte, „sajnos” ez nem a megyei önkormányzattól függ.
– Azt tudom viszont, hogy a tavalyi évben elvégezték a szaktanulmányokat, amelyek, talajtani vizsgálattól kezdve a geo-furásokig, mindent tartalmaznak, és ismereteim szerint, beszéltem erről az igazgatónővel is, idén ténylegesen fognak dolgozni is az útszakaszon – fogalmazott a tanácselnök.
A rendkívül rossz állapotban levő útszakaszt a Kovászna megyei önkormányzat kezeléséből három évvel ezelőtt adták át az országos útügyi vállalatnak, hogy így a megyei utat országúttá minősíthessék, ugyanis a korszerűsítése meghaladja a megyei tanács anyagi lehetőségeit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.