Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kápia-paprikából és damaszkuszi rózsából is készül pálinka

Kápia-paprikából és damaszkuszi rózsából is készül pálinka Kovászna megye

Több mint 500 minta érkezett a Kovászna Megye Tanácsa és az Agrosic Közösségek Közötti Társulás partnerségével megszervezett Transylvanian Spirit erdélyi pálinkaverseny második kiadására – köztük olyan különlegességek is, mint a kápia- vagy paszternák-pálinka. Szombat estére  a zsűri is be is fejezte az elbírálást.

Hirdetés
Hirdetés

Szombat reggeltől a Takács László által elnökölt 22 tagú bírálóbizottság a „természetközeliség jegyében” a legmagasabban fekvő háromszéki településen, Kommandón zsűrizte a beérkezett mintákat: pontosan 515 tételt kellett elbírálniuk. Ez kevesebb, mint a tavaly beérkezett 860 minta, de amint azt Igyártó Réka, az Agrosic igazgatója elmondta, erre számítottak is, hiszen tavaly az újdonság varázsa is serkenthette a részvételi kedvet. Az idei mezőnyben újdonságnak számít a kápiából, a damaszkuszi rózsából, banánból, illetve a paszternákból készült pálinka – a zellerrel, sütőtökkel már tavaly is eredményesen kísérleteztek a résztvevők.

Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke a világhálón közzétett bejegyzésében közli: „ az idei minták minősége javult az előző évhez viszonyítva, a tételek között sok kiváló minőségű pálinka van, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Nagyságrendjében a legtöbb minta idén is a szilvafajtákból érkezett, amely azt is mutatja, hogy Erdély-szerte még mindig a legtöbb főző hagyományos gyümölcsökből készít pálinkát.”

Fotó: Tamás Sándor/Facebook

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra november 17-én kerül sor a Panorama Hotel rendezvénysátorában.

Fotó: Tamás Sándor/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. november 2., 7:33
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Amikor van Csikban egy minosegi rendezveny, akkor copy-paste modszerrel csinalnak egyet Haromszeken is, es ennek ez az eredmenye, feleannyian vesznek reszt mint tavaly. De van penz, s szamitottak ra, hogy gyengebb lesz sokkal mint tavaly s jovore ujra megszervezik, legyen amit posztoljon bajuszmester a fb oldalan.