Hirdetés
Hirdetés

Kalandos úton került meg egy otthonról eltűnt sepsiszentgyörgyi asszony

Kalandos úton került meg egy otthonról eltűnt sepsiszentgyörgyi asszony Kovászna megye

Vasárnap 11 óra körül a 112-es segélyhívó számon értesítette a rendőrséget egy sepsiszentgyörgyi férfi, hogy 55 éves édesanyja szombaton elment otthonról, és nem tért haza. A férfi azt mondta, hogy anyjánál van mobiltelefon, fel is veszi azt, de nem tud pontos információt adni a tartózkodási helyéről.

Hirdetés
Hirdetés

A rendőrök felhívták a kérdéses személyt, és a környezetre vonatkozó adatokat kértek tőle (nevezetességek, épületek, útjelző táblák/jelzések, kilométerjelzők), hogy megállapítsák a hozzávetőleges tartózkodási helyüket.

Mivel a nő nem tudott megfelelő információkkal szolgálni, arra kérték, hogy hívja a 112-t, hogy lokalizálhassák, majd a hívást követően a rendőröknek megadták a hozzávetőleges területet, ahol keressék az eltűnt személyt.

A hatóságiak folytatták a telefonhívást a nővel, aki arról számolt be, hogy egy fa árnyékában ül, mivel nagyon gyengének érzi magát.

A hívás közben a rendőrök nagy forgalomra utaló hangokat hallottak a háttérben, ami arra engedett következtetni, hogy a nő egy forgalmas út szélén áll.

A rendőrség munkatársai először a Sepsiszentgyörgy – Kökös – 11-es országút közötti szakaszra vonultak ki, azonban nem tudták azonosítani a szóban forgó személyt.

A hívás során az eltűnttel beszélgető rendőr motorkerékpárok által keltett zajt hallott. Miközben a rendőrök Maksán haladták át, egy motoros csoport ment el mellettük, akik megálltak a falu kijáratánál. A rendőrök odamentek hozzájuk, és megkérdezték tőlük, hogy melyik irányból jönnek, és hogy láttak-e egy nőt az út szélén.

Az egyik motoros elmondta, hogy látott egy nőt az út bal oldalán, valahol a mezőben, de nem tudta megadni a megközelítőleges helyet.

A rendőrök ezután a Maksa és Uzon közötti útszakaszra mentek, és egy vasúti átjáró közelében, egy út menti fa mellett megtalálták a legyengült nőt. 

A nő arról számolt be, hogy nem vált bűncselekmény áldozatává, nem kért orvosi segítséget, így a rendőrök hazavitték.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások