Felhívás!

Kaláka az iskolaépületért

Kaláka az iskolaépületért Kovászna megye

A hétvégén hatvannál is több felsőrákosi férfi állt neki kalákában, hogy megjavítsa a helyi iskola épületét, amelyen – a mindenkori baróti önkormányzat ígéretei ellenére – immár évek óta a leromlás egyre szembetűnőbb jelei mutatkoztak.

Mint azt Barót polgármestere, Benedek-Huszár János közölte, a kalákázók az iskola első két épületének tetejéről leszedték a régi léceket, majd javították-kicserélték a szarufákat, újralécezték és újracserepezték a tetőt, a hátsó épületen pedig, ahol szükséges volt, cserepeket cseréltek. Az építőanyagokat az önkormányzat biztosította, a munkások enni- és innivalója pedig közadakozásból került ki. A kaláka főszervezője a helybéli Építőmesterek Kft. ügyvezetője, László Tibor volt, akinek felhívásában az állt, hogy az 1131 négyzetméternyi tetőfelület romlását tovább nem nézheti tétlenül a falu, és mivel külön sem a polgármesteri hivatalnak, sem a falunak, sem az iskolának nincs anyagi lehetősége a javítást elvégeztetni, összefogásra van szükség. „Nem nézhetjük tovább tétlenül, nem várhatjuk másoktól a megoldást zsebre dugott kézzel, valamit nekünk is tennünk kell, meg kell mentenünk az épületeket!” – fogalmazott.

A felhívás meghallgatásra talált! A kalákán jelen voltak a falu helyi tanácsosai is, de az étel-ital, valamint friss pánkó felszolgálásában résztvevő helyi lányok, asszonyok segítsége is számottevőnek bizonyult.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások