Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Film a községről

Film a községről Kovászna megye

Még voltak, és valószínűleg ezután is lesznek gumicsizmás Illés-napok: de amíg a vihar nem okoz gondot, addig esőben is tart a mulatozás – fejtették ki összegzésképpen lapunk érdeklődésére az illyefalvi napok szervezői vasárnap délután.

Hirdetés
Hirdetés

Pénteken rekkentő hőségben rajtolt, szombaton és vasárnap pedig esőben zajlottak (kisebb-nagyobb programváltozásokkal) az idei Illés-napok. Ebben az esztendőben is nagy hangsúlyt fektettek a kulturális, közösséget építő műsorokra, értékekre. Igencsak nagy érdeklődésnek örvendett a péntek este bemutatott Illyefalva Köz(ös)ség című film. A szervezők hangsúlyozták, jó volt látni, hogy az emberek örülnek a találkozásoknak, az együttlétnek, az újraélt pillanatoknak, ez pedig azért is fontos, mert az Illyefalva, Sepsiszentkirály és Aldoboly életképeit bemutató rövidfilm, Filep Zsombor alkotása a helyiekről szól, nekik készült.

Idén a sport és a kulturális, szórakoztató műsorok külön napot kaptak, szombaton a focié (Illés-vándorkupa) volt a főszerep, vasárnap pedig az eső ellenére is mulattak az emberek. A gyermekfoglalkozást sem zavarta a vasárnapi csapadék, hiszen jurta alatt zajlott, a színpad is födött, tehát csupán a vihar miatt aggódtak. „Az elmúlt években is voltak már gumicsizmás Illés-napok, és valószínűleg még lesznek” – nyugtázták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük