Felhívás!

Jövő héten megnyitják a katrosai utat

Jövő héten megnyitják a katrosai utat Kovászna megye

Jövő héten ismét megnyitják a forgalom előtt a Csíkkozmást Kézdivásárhellyel összekötő, 11B jelzésű országutat, amelyet július elején zártak le, miután az áradások miatt járhatatlanná vált a Szárazpatak és Kászonújfalu közötti szakasz.

A felújítási munkálatokat július 11-én kezdték el, jelenleg az aszfaltréteget terítik le, és amennyiben kedvező lesz az időjárás, három napon belül ezzel is végeznek, így “legkésőbb jövő hét elején” újraindulhat a közlekedés ezen a szakaszon – tájékoztat a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) brassói kirendeltségének vezetősége.

A közlemény értelmében alapjaitól újították fel a két, összesen 200 méter hosszú szakaszt, gabion támfalakat építettek és újraépült egy híd is.

 

A javítási munkálatok az útszakasz átadása után is folytatódnak, de nem érintik az autós forgalmat – áll még a közleményben.

A 11B jelzésű országutat a június 29-éről 30-ára virradó éjszaka zárták le a forgalom elől, miután a kiöntött Kászon-patak több helyen is jelentősen megrongálta az úttestet.

(Agerpres/DRDP Brașov)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.