Felhívás!

Jönnek a magyar orvosok

Jönnek a magyar orvosok Kovászna megye

Málnáson, Sepsibükszádon, Mikóújfaluban és Zalánpatakon tartanak ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatot magyarországi orvosok. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet munkatársait június 12-e és 18-a között várják Háromszékre.

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere megkeresésünkre elmondta: a pontos programot hét végére állítják össze. Az orvoscsapat képviselője a héten érkezik Háromszékre, hogy egyeztessen az akciót szervező Kovászna megyei tanáccsal és az érintett települések önkormányzataival.

A szakemberek vizsgálatai a szív- és érrendszeri rizikószűrésére, kardiológiai, neurológiai, szemészeti, bőrgyógyászati, gyermekgyógyászati vizsgálatokra, csontsűrűség-mérésre, gerincferdülés és lúdtalp szűrésére, valamint szájüregi rákszűrésre terjednek ki. A kórház öt orvosa és tizenkét szakasszisztens munkatársa önkéntesen végzi majd a munkát.

Sajtóhírek szerint ebből az alkalomból a Béres Gyógyszergyár ötmillió forint értékű Béres-terméket adományoz Háromszéknek, amit az orvosok hoznak a helyszínre.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei orvosok harmadik alkalommal látogatnak Kovászna megyébe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.