Felhívás!

Jönnek a farkasok!

Jönnek a farkasok! Kovászna megye

Ha esetleg nem jár a medve, akkor farkasok pusztítanak a háromszéki falvakban. Keddre virradóra kilenc jószágot pusztított el egy farkas Étfalván.
Fodor István, a helyi vadásztársaság vezetője arra gyanakodik, hogy egy anyafarkas követhette el a mészárlást. Összesen öt juh és négy bárány esett áldozatul.
– A juhok a falu szélén álló ház Oltra néző kertjében voltak. Azt gondolom, nem egy falka, hanem anyafarkas járhatott ott, amely valószínű nemrég született kölykeinek szeretett volna táplálékot szerezni, de végül egy juhnak megette a fejét, a többit széttépte és otthagyta. Attól tartok, hogy ilyen és ehhez hasonló esetek mostanában egyre gyakrabban lesznek – mondja Fodor István.
A bodoki polgármester borúlátását az táplálja, hogy tudomása szerint „az Unió arra ébredt”, hogy nem csak a medvéket, hanem a farkasokat is védeni kell. Olyan tervezetekről lehet hallani, amelyek szerint a területek felén teljesen betiltanák a vadászatot, hogy „ne zavarják a farkasokat”.
– Vadászat örökkön-örökké volt, és az észszerű vadgazdálkodás segítette a fajfenntartást, tisztította az állományt, óvott a túlnépesedéstől. Ami eddig nem volt, azok a hét végén az erdőkben száguldozó négykerék-meghajtású quadok és terepjárók, amitől teljesen megbolondulnak az állatok, de ez szemlátomást senkit nem zavar. Mindezeket összevetve jó esélyünk van arra, hogy azok, akik vadállatot állatkertben sem, esetleg a televízióban látnak, majd eldöntik, akár a medvék esetében, hogy hány farkast kell eltartanunk, úgyhogy nincs amin csodálkozni, ha ezentúl ezeket is a kertjeink végében „üdvözölhetjük” – mondja Fodor István. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 9., 7:03
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A negykerek meghajtasu quadok megfekezese az erdeszet es a rendorseg kozos munkaja kene legyen.Es a birsagok kikuldese is a quadok tulajdonosainak.Ami a kepen levo baranyokat illeti,szerintunk egy anyamajom lehetett a tettes.(vagy talan egy apamajom?!)

 • User
  Dátum: 2018. május 9., 12:33
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Sajnos Fodor polgármester úr is kezd a félretájékoztatás fegyverével játszadozni, hisz a szóban forgó kezelési tervben nem szerepel olyan rendelkezés amely ilyen jellegű tiltást tartalmazna. Polgármester úr, javaslom hogy olvassa el a tervezetet, a minisztérium oldalán megteheti és ne hallgasson más, magát szakértőnek nevező kollégájára mert lealacsonyító önre nézve.

 • User
  Dátum: 2018. május 9., 12:56
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Több mint valószínű, hogy gondatlanság miatt következett be a kár, habár nem lehet kizárni a farkas jelenlétét sem, a kárt valószínűleg a gazda vagy valamelyik szomszéd kutyái okozták.