Hirdetés
Hirdetés

Jól működik a rendszer

Jól működik a rendszer Kovászna megye

Június 24-étől kezdődően meghosszabbítják a munkaprogramot azoknál a területi útlevélosztá­lyok­nál, ahol ezt a benyújtott kérések megnövekedett száma szükségessé teszi, tájékoztat a belügyminisztérium közleménye. A Kovászna megyei területi irodánál kitűnően működik az online rendszer, nem indokolt a munkaprogram meghosszabbítása.

A háromszéki emberek előrelátóak, használják az internetet (www.epasapoarte.ro), nincs szükség arra, hogy meghosszabbítsuk a programot – mondta el megkeresésünkre Alina Ioniţă rendőrfelügyelő.
– Errefelé nem szokásuk az embereknek, hogy mindent az utolsó pillanatra hagyjanak. Jól használják az online rendszert, februárban 131, márciusban 195-tel több kérést regisztráltunk, mint 2018 hasonló időszakában, így most sincs torlódás, nincs sor, teljesen civilizált körülmények között történik az ügyfelek kiszolgálása – jelentette ki a Kovászna megyei útlevélosztály vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A program nyáron is változatlan marad: munkanaponként 8.30–16.30 között, kivéve szerdán, amikor 8.30–18.30 között fogadják az igénylőket.

Hasznosnak bizonyult az is, hogy SMS-ben figyelmeztetik az állampolgárokat, hogy útlevelük érvényessége lejár.

Az árak nem változtak: az ideiglenes (egy évig érvényes) útlevél 96 lejbe kerül, az elektronikus okmányért 234, illetve 258 lejt kell fizetni. A különbség onnan adódik, hogy a 12 év alatti gyerekek elektronikus útlevele csak három évig érvényes, ez 234 lejbe kerül, a 12 és 18 év közötti fiatalok útlevele öt évig érvényes, ezért már 258 lejt kell fizetni, és ugyanennyibe kerül a 18 évnél idősebb személyek útlevele, ezek érvényessége tíz év. Az útlevelet tíz munkanap alatt állítják ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük