Hirdetés
Hirdetés

Múlt, jelen és jövő

Múlt, jelen és jövő Kovászna megye

Hetvenöt fiatal érkezett kedden reggel az orbaiteleki templom elé, hogy részt vegyen a Kálvin-hét ifjúsági programján. A különböző településekről érkezett fiatalokat három csoportba osztották a szervezők.

Dezső László Levente ifjúsági előadó Máté evangéliumát idézve Jézus törvényéről beszélt, mely a gondolatok, a lelki hozzáállás fontosságát emelte magasabb szintre. Nagytiszteletű Balogh Zoltán esperes úr köszöntése után Incze Hunor helybéli lelkész előadását hallgathatták meg a fiatalok Mi az, ami a múltból a jelenben megmaradt és a jövőben is érték lehet, avagy: „A mü üdőnkbe’ nem így vót” címmel.

Hirdetés
Hirdetés

Szünet után a három csoportra osztott ifjak a múlt, jelen és jövő berkeibe barangoltak. A múltba való utazás a felújított Horváth–Deák-kúriába vezette őket, amit Battás Pál nyugalmazott tanár vezetésével jártak körbe. A jelenbe vándorlók feladata egy interjú készítése volt a falu egyik lakójával, aki a jelenlegi életviteléről beszélt. A harmadik csoport a művészet eszköztárán keresztül tekintett a jövőbe, lefestették az általuk elképzelt jövőt, szabad teret engedve fantáziájuknak.

Az együttlétet közös ebéd zárta, majd énekléssel és áldással búcsúztak a hazatérők a tartalmas nap után. Ma Szörcsén nőszövetségi nappal folytatódik a Kálvin-hét programja.

Biró Erika

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük