Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól halad a munka

Jól halad a munka Kovászna megye

Amint arról múlt heti Kézdivásárhelyi Körképünkben beszámoltunk, az egyes számú ipari parkba tervezett új tejüzem építése az ütemterv szerint halad, a kivitelező vélhetően a hónap végéig elvégzi a rábízott feladatot. Közben újabb gépek érkeztek a feldolgozó üzembe.

Korábban egy nagyobb generátor és néhány méretes tartály érkezett meg a Kézditej Szövetkezet által bérbe vett csarnokhoz, de pár napja jóval értékesebb gépeket is leszállítottak az üzemhez, ezúttal az Olaszországból rendelt gyártósor további részeit hozták.

Hirdetés
Hirdetés

Az összességében hárommillió eurót kitevő beruházás jelentős része a Pro Economica Alapítványtól és a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségétől származik. A leürítést felvigyázó Meszesi Nándor, a Kézditej képviselője érdeklődésünkre elmondta: a legutóbbi két szállítmányban Kézdivásárhelyre érkezett egy magas hőmérsékleten működő hőkezelő egység (UHT), egy preparációs egység receptfüggő termékek előállításra (ilyen pl. a habtejszín, vagy a fagylaltbázis), egy csomagológép és egy aszeptikus tartály, ez utóbbi a termelési folyamatban fellépő nehézségek esetén a termék minőségét őrzi meg, minimalizálva a veszteséget. „A berendezések 35–40 százaléka érkezett meg” – magyarázta a szakember. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások