Felhívás!

Jogvédők Brüsszelben

Jogvédők Brüsszelben Kovászna megye

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat munkatársai részt vettek Brüsszelben az Európai Regionális Fórumon, melynek témája a kisebbségi oktatás, valamint a kisebbségek nyelvi és emberi jogai. A delegáció írásos jelentést adott át az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) kisebbségi fő-jelentéstevőjének.

A jogvédelmi szolgálat képviseletében Zsigmond József ügyvezető igazgató ismertette a kisebbséggel kapcsolatos romániai problémákat, és részletesen az oktatásban jelenlévő gondokat.

– Itt – az ENSZ szokásos genfi értekezletétől eltérően – csak európaiak vagyunk jelen, és így több idő jut bemutatni, elmélyíteni, példával alátámasztani az egyes eseteket, amelyek nem vesznek el egy csecsen és egy dél-szudáni probléma között – mondta el tegnap telefonon megkeresésünkre Zsigmond József.
Az ügyvezető szerint „erős csapat van” Románia mellett Vajdaságból, Felvidékről, Kárpátaljáról, így lassan az ENSZ tisztségviselői is „látni kezdik”, hogy megoldatlan a Kárpát-medence országaiban szétszórt magyarság helyzete. Zsigmond angol nyelvű, fotókkal és kimutatásokkal alátámasztott, megoldási javaslatokat tartalmazó jegyzéket adott át a kisebbségvédelmi jelentéstevőnek, benne a román nyelv tanításának hiányosságaitól a magyar orvosképzés megoldatlan ügyéig. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.