Hirdetés
Hirdetés

Jogtalan az Amyre kiszabott bírság

Jogtalan az Amyre kiszabott bírság Kovászna megye

Közel 2 éves pereskedés után a bíróság jogtalannak ítélte azt a bírságot, amelyet még 2020-ban szabtak ki az illetékes hatóságok a sepsiszentgyörgyi Amy állatvédő egyesületre „illegális kutyamenhely fenntartása a törvénynek meg nem felelő feltételek mellett” indokkal – tájékoztatott Póra Kinga, az egyesület elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyesület elnöke kifejtette, ők állatvédő szervezetként működnek, amelyik összeszedi az utcáról a kutyákat, macskákat. Ha betegek, akkor gyógyítja, és örökbe adja azokat.
– Nagyon örvendünk, hiszen vissza fogjuk kapni azt a 10 ezer lejt, amit kifizettünk a pereskedés előtt. Időközben gyűjtést is szerveztünk, illetve utólag egy kölcsönnel kiegészítve sikerült megvásárolni azt a telket, ahol a kutyákat tartjuk, így, mint az időjárás engedi, nekifoghatunk az újraépítésnek (kerítést javítunk, kutat kell fúrni, és sorolhatnánk). A megvásárlás azért volt fontos, mert addig csak béreltük a területet, így nem avatkozhattunk be komolyabb munkálatokkal, nem betonozhattunk a kennelek alatt, nem fúrhattunk kutat. Az újjáépítéssel jobb körülményeket tudunk biztosítani, és az sem elhanyagolható, hogy ezentúl nem kell majd a helyszínre hordani a vizet ciszternával, egyszóval hivatalosan sem tudnak fogást találni rajtunk a beruházások után – részletezte Póra. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások