Felhívás!

Jóváhagyták Barót költségvetését

Jóváhagyták Barót költségvetését Kovászna megye

Barót város február 10-i, csütörtöki tanácsülésén elfogadták a település költségvetését a 2022-es évre.

Benedek Huszár János polgármester részletes ismertetőjéből kiderült, hogy az idei költségvetés a tavalyinak 97%-a, ez számokkal kifejezve 41.023.190 lej. Ennyi a tervezett bevétel és a tervezett kiadásoknak is a végösszege.

Az idénre tervezett beruházások kapcsán a polgármester elsőként említette az orvosi és fogorvosi rendelők építését a baróti iskolában, amiket tavaly helyhiány miatt nem tudtak megvalósítani, valamint azt a tanulmányt, mely szükséges ahhoz, hogy az új iskola melletti félkész épületet műhelyeknek alakítsák át. Elektromos autók töltőállomásaira is pályázna idén a város, melyekből nyolcat létesítenének, mindegyik faluban egyet és hármat Baróton.

Ezekre is terv kell, melyet ki kell fizetni, de megterveznék a kórháznál az ambuláns rendelő szárnyát is, ugyanakkor a régi poliklinika felújításnak terve is szerepel a város idei beruházási listáján. Az új sportcsarnok építési tanulmányainak költségei, az iskolák közé tervezett tanuszoda építésének tanulmányai is a kiadási oldalt terhelik, úgyszintén a Gaál Mózes-iskola épületeinek energetikai rehabilitációjára vonatkozó tervek is pénzbe kerülnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. február 11., 13:08
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Egy csomo penz kidobva tervekre.Foleg olyan tervekre,amelyeket mar egyszer nem is olyan reg valaki mas megcsinalt.De ez van,penzmosas dogivel.

  • User
   Dátum: 2022. február 13., 22:34
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Ha a névtelen hozzászólásod mellé nevet is írnál, mindjárt kiderülne, hogy milyen érdekek miatt hazudozol kidobott pénzekről. Végre van a városnak – 30 év után – egy olyan polgármestere, aki tudja, hogy kell jól csinálni, s csinálja is becsületesen, s te pénzmosásról beszélsz. Pénzmosás az lett volna, amiről te valószínűleg lemaradtál, s most savanyú a szőlő. No, de most ez van egy darabig: munka és fejlődés … Sajnálom! 😉

 • User
  Dátum: 2022. február 14., 12:15
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Munka es fejlodes? Ahogy a roman mondja,”ma lasi?”Latszik a hatalmas fejlodes.Jarhatatlanok az utak,a jardakrol nem beszelve(gumicsizmaban sem lehet normalisan kozlekedni).Az iskolat osszevonjuk(ennek semmi lenyegerol keszitunk egy “projektet”,penzert persze.A korhazat ujratervezzuk(ujabb penz),holott eddig is megvolt a terv,de sajnos zseton soha nem volt hozza….most is megvan egy terv,varjuk a penzt(honnan???).Ekozben az adok nottek,holott az utcaban ahol pl en lakok,meg annyi joerzes se volt,hogy egy villanykortet tegyenek a poznara,holott adofizeto vagyok en is.Ekozben a polgarmester szaval a baptista templomban es szerepel.Egy elveszett szinesz lakozik benne….engedd meg(ha mar tegezodunk),hogy tisztan lassak.Se eddig nem csinaltak semmit,ezutan se fognak.

 • User
  Dátum: 2022. február 14., 17:00
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Lévén, hogy a pályázatíráshoz ért, ahol éri ott ír, hogy menjen a vállalkozás. A kivitelezés már nem az ő dolga, ha újabb lehetőséget írnak ki félév múlva akkor megint megteheti.
  Lehet pár ember a sok ígérgetés után hamar rájön, hogy nem lesz az megvalósítva, de addig már a templomokban tucatjával nyeri meg még több ember rokonszenvét, hogy majd visszaválasszák. A politika már a templomokat sem kíméli, pláne ha feltűnési viszketegségben szenved szegény, szeret mindig középpontban lenni.