Felhívás!

Jó közösségi élmény volt

Jó közösségi élmény volt Kovászna megye

Gazdag falunapokat hozott tető alá az elmúlt hétvégén a Szentivánlaborfalvi Ifjúsági Egyesület (SZI@). A szombaton készült rekordhosszú kürtőskalácsot is hamar elkapkodták…

A múlt héten a községközpont tartott háromnapos rendezvényt, így Szent Iván napjához képest kissé el kellett tolni a laborfalvi rendezvényt, de ez nem vált kárára.

A szentiváni ifjak egyesülete több mint tíz éve veszi ki a részét a közösségszervezésből, legtevékenyebb tagjai a korábbi évekhez hasonlóan most is magukra vállalták a szervezési munka nagy részét, amelyet szívesen támogatott a községközpont, Uzon önkormányzata is. Több más helység, a testvértelepülés, Fácánkert önkormányzata, valamint Kovászna megye tanácsa is a szervezkedő ifjak mellé állt, támogatván nemes törekvésüket, hogy az előző falunapoknál még színvonalasabb, változatosabb műsorral lepjék meg a faluközösséget és a vendégeket. A közel 30 tagú csapat minifoci- és pingpong-bajnokságot, Hargita, Brassó és Kovászna megyei néptánccsoportok részvételével tánctalálkozót szervezett, de volt főzőverseny és fúvóskoncert, autóverseny és gyermekfoglalkozás, valamint sok fellépő és sok néző is, főleg az esti kon­certeken.

De a SZI@ gondolt egy merészet és nagyot, és ezúttal rekordhosszúságú, 15 méteres kürtőst akart sütni. Ehhez egy közel 16 méteres szép szál fenyőt kapott adományba Gelencéről, amelyre megszakítás nélkül tekerték fel a 40 kg lisztből, 5 kiló vajjal készült 340 méteres kalácstésztát. A kész kürtős végül 15 méter és 10 centi lett. Ha ez nem lenne elég extrafogás, azt még különböző módokon, cukorral, kókusszal, fahéjjal, dióval és csokival ízesítették, aztán jóízűen elfogyasztották a jelenlevők. A jövőben a SZI@ csapata tovább éltetné e nemes hagyományt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.