Felhívás!

Röviden

Nyaraljunk biztonságban!

A nyári vakáció kapcsán a Kovászna megyei rendőrség egy sor megelőző intézkedésre hívja fel a szülők és gyerekek figyelmét. Az ajánlások az alábbiak: gondoskodjunk róla, hogy gyerekeink biztonságban vannak, amíg mi a munkahelyen vagyunk. Nyaralás alatt ne hagyjuk felügyelet nélkül a gyerekeket. Kövessük a kicsik internet- és közösségiháló-használatát. A gyerekeknek a következőket mondjuk el: mindig zárják be a bejárati ajtót, ha hazaérnek valahonnan, illetve amikor a szülők munkában vannak. Ne engedjenek be a lakásba ismeretlen személyt. Körültekintően osszanak meg a világhálón olyan adatokat, mint a nevük, életkoruk, telefonszámuk, lakcímük, fotók, az iskolájuk neve, nyaralási terveik stb. Hogyha valaki erőszakosan követeli ezeket az információkat, szóljanak a szülőknek. 

Tájékoztatás a felvételizőknek

Online felvételi tájékoztatót és beszélgetést szervez a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Kara július 6-án, szerdán, melynek célja a különböző továbbtanulási lehetőségek ismertetése a frissen végzettek számára. Az élő kérdezz-felelek beszélgetés a Zoom platformon zajlik 17 órától, az érdeklődők részleteket tudhatnak meg az iratkozás és felvételi feltételeiről, illetve a különböző szakokról. A 2022–2023-as tanévben magyar nyelven gazdasági informatika, marketing, mene­dzs­ment, valamint pénzügy és bank szakokra jelentkezhetnek a végzősök, a különböző szakokon távoktatási lehetőség is van. A szerdai online beszélgetésbe a BBTE oldalán elérhető linken keresztül bárki bekapcsolódhat. 

Munkahelyek külföldön

Mintegy 380 munkahelyet hirdetnek Kovászna megyében az Eures-hálózaton keresztül külföldre. A legtöbb munkahely a feldolgozóiparban és mezőgazdaságban van. Ezenkívül Írországba beteggondozókat keresnek, itt kötelező az alapfokú angol nyelvtudás, a szakirányú ápolói végzettség és a tapasztalat. Itt óránként bruttó 11–13 eurót fizetnek. IT mérnököket keresnek Máltára és Hollandiába, itt is kötelező a nyelvismeret, a fizetés pedig 30 ezer euró egy évre. Az állásokról a megyei munkaügynél lehet érdeklődni az Eures-irodában.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások