Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Jó energiákat adtak és kaptak

Jó energiákat adtak és kaptak Kovászna megye

A tavalyhoz képest megváltozott körülmények ellenére az elvárásoknak megfelelően zajlott le az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció idei előadássorozata. Az apró hibákból tanulva a szervezők idén több újítással tettek a még jobb megfelelő vizuális és akusztikus élmény érdekében, és nagyon hálásak a közönségnek azokért a jó energiákért, amiket beleadott az előadásokba. Dancs Zsolt producert kérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés

Dancs Zsolt szerint az idén sokkal könnyebb dolguk volt, mint tavaly, mert már tudták, hogyan kell az Arénát berendezni, mire van szükség, és a csapat is össze volt már kovácsolódva. Tavaly több lehetőségük volt próbálni, mint idén, mert a megszorítások miatt jobban ráértek a művészek, most kissé nehezebb volt a színészeket, zenészeket összeverbuválni, mert sok színházi fellépésük és koncertjük van, de a júniusi és júliusi műhelymunkák alatt összeállt az előadás, illetve augusztus 12-től egy rövid ebédszünettel reggel 10-től este 10-ig próbáltak – számolt be lapunknak a producer.

Több helyen belenyúltak a színpadtechnikába is, ezek is javulást eredményeztek: több, erősebb, intelligens világítótestet használtak, a hangfaltornyok arról gondoskodtak, hogy a nézőtér minden pontján a legmegfelelőbb hangminőségben hallatsszon az ének, a kóristák és a szimfonikusok fülhallgatókat kaptak, így nem kellett annyi kiegészítő hangszórót elhelyezni, tisztább volt a hangzás. Igaz, egy ilyen nagyszabású produkciónál óhatatlanul becsúsznak apró hibák, például egy tánclépésnél, hirtelen mozdulatnál elmozdulnak a szólistákra ragasztott mikroportok, mikrofonok, ami mindjárt más hangzást eredményez, de ebben a műfajban ezt a kockázatot fel kell vállalni – tudtuk meg.

Az mindenképpen a szervezők javára szól, hogy az első napi torlódást a jegykezelésnél nagyon jól kezelték. Az önkéntesek már előre szóltak a jegykezelésre váróknak, hogy húzzák fel a telefon fényerejét, így gyorsabban ment, másnapra pedig több szkennert is beszereztek, és minden előadás pontosan kezdődött. Még az időjárás is kedvezett a produkciónak és a nézőknek, mert 23-án akkor kezdett el esni az eső, mikor az utolsó néző is elfoglalta a helyét.

Bár a színészek, táncosok profik, akik kellően fel vannak készülve az intenzív igénybevételre, egy véletlen balesetet idén nem sikerült elkerülni: Lőfi Gellért a 21-i előadáson rosszul ugrott az egyik jelenetben, és megsérült, a további előadásokban helyettesíteni kellett.

– Nagyon jó a hangulat a stábban, de a zenében is megvan ez az összetartó erő – vélekedett Dancs Zsolt, megköszönvén a produkcióhoz nyújtott támogatást a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak, a megyei tanácsnak és a nézőknek. Sok magyarországi néző is érkezett a rockopera előadásaira. Tudnak olyan egyedi esetekről, hogy csak ezért jöttek haza Németországba és Spanyolországba szakadt háromszékiek.
Csak arról nem sikerült egyelőre többet megtudnunk, hogy jövőre is lesz-e az ideihez hasonló előadássorozat, addig még rendben meg kell történjen a színpadbontás, az utómunkálatok több hónapig is eltarthatnak.

Az előadás a mű szerzői jogait képviselő Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. ötlete alapján és az ők engedélyükkel jött létre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások