Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játszóteret avattak az uzoni iskolanapokon

Játszóteret avattak az uzoni iskolanapokon Kovászna megye

Bár iskolanapokat tartottak az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskolában, az óvódásoknak is akadt tegnap okuk az ünneplésre: új játszóteret hozott nekik a magyar kormány sietős angyala.

Hirdetés
Hirdetés

Az iskolanapokra hetekkel ezelőtt megkezdődött a felkészülés, hiszen a kultúrotthonban megtartott tartalmas kétórás műsor betanulásához idő kellett minden diáknak. Szabó Margit iskolaigazgató, Szőcs Imola szaktanfelügyelő, Ráduly István polgármester és Lászlóffy Pál tiszteletbeli RMPSZ-elnök köszöntőbeszéde után telt ház előtt adták elő az énekeket, színdarabot az iskolások, illetve Kocsis Hunor néptáncoktató tanítványai a műsorukat, meg is kapták a megérdemelt tapsot. Ezután iktatták a programba a szervezők magyar kormány óvodafejlesztési programja keretében a Temesvári János Óvoda udvarán felszerelt új játszótér ünnepélyes átadását, amelyet Soós Zoltán csíkszeredai konzul, Burus-Siklódi Botond RMPSZ-elnök, illetve Lászlóffy Pál-István, Kiss Imre főtanfelügyelő és a polgármester is megtisztelt jelenlétével. A felszólalók mindnyájan rendkívül elismerően szóltak erről a példátlan mértékű finanszírozási programról, amely által a jövőbe, a legkisebbekbe fektet a magyar kormány. Az ittenieknek már csak az lenne a dolga, hogy az óvodák benépesítéséről gondoskodjanak…

A kicsik és az iskolások éneke után az új játszóteret megáldotta és megszentelte Ungvári Barna András református lelkész, illetve Elekes Szabolcs plébános. Ahhoz túl hideg volt, hogy az óvodások helyben birtokba vegyék, kipróbálják az új játékszereket, így finomságokkal vigasztalták őket az óvó nénik. Jelenleg 59 gyermek jár az intézménybe, 3 magyar és egy román csoportba.

Az iskolások eközben adventi vásárt szerveztek a maguk készítette díszekből, illetve tanáraik érdekes előadások megtartására kértek fel a meghívottakat: Marosi Árpád és Dénes Előd református lelkészek a karácsonyról beszéltek a gyerekeknek, Horváth Sándor, Faragó Szabolcs hegyimentők és Szilágyi Péter hegymászó őket a túrázáshoz szükséges ismeretekkel látta el. A harmadik teremben eközben az Erasmus-pályázatok keretében szerzett élményekről számoltak be azok a diákok, akiknek volt alkalmuk eljutni Németországba, hiszen az uzoni és egy magyarországi, egy spanyol, német, illetve török iskola együttműködéséről beszélünk. A kultúrotthonban elfogyasztott nagy közös ebéd után még a Spontán Hármas zenekar által szolgáltatott élő zene mellett a táncházban is alkalmuk volt kirúgni a hétköznapokból az uzoni iskolásoknak.

Ugyanennek a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak a keretén belül a Tatrangi Sándor-iskola 70 millió forintot kapott az óvoda- és iskolakomplexum felújításához, várhatóan január–februárban fognak neki a munkálatoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük