Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játszótéren drogoznak?

Játszótéren drogoznak? Kovászna megye

Mint arról egy panasz nyomán már beszámoltunk, Sepsiszentgyörgyön egyesek kihasználják a megyei könyvtár mögötti park, játszótér eldugottságát, „nem rendeltetésszerűen” használják ezeket. A cikkre érkező jelzésekből, illetve az illetékesekkel folytatott utólagos beszélgetésekből az is kiderült, hogy a „szerelmi légyottokon” kívül sajnos kábítószeres egyénekről is több panasz futott be a polgármesteri hivatalhoz.

Hirdetés
Hirdetés

A Pásztoróra közterületen című cikkünkre több olvasónk reagált, olyan jelzések is befutottak szerkesztőségünkbe, miszerint korábban – kisgyermekeik biztonságáért aggódva – a szülők eldobott, használt injekciós tűk miatt is riasztották már a polgármesteri hivatalt.

– Valóban érkeztek ilyen jelzések hozzánk: arra panaszkodtak a polgárok, hogy kábítószeres fiatalok használják ki az eldugott játszótér, az itt lévő fakuckók rejtekét. A helyszínen korábban mi is találtunk injekciós tűket az üres alkoholos üvegek között. A hivatal térfigyelő kamerát is szerelt a helyszínre, sajnos ez sem ijeszti el a dorbézolókat – magyarázta Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok.

Máthé László, a Tega Rt. vezetője megerősítette, az említett helyszínen folyton gondot okoz a nem odaillő szemét, főképpen a szeszesitalos üvegek mennyisége. Legutóbb pár napja – a szükségállapot ideje alatt – készítettek fényképeket szétszórt sörösdobozokról, flakonokról.

– De ez sajnos más játszótereken is a előfordul a városban: elgondolkodtató, hogy a gyerekekre utaló hulladékok (csokis, nápolyi szeletes papír, hűsítős pillepalackok) helyett sajnos folyton szeszesitalos PET palackokat, piásüvegeket találunk a játszótereken, ezek körül – panaszolta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 22., 11:58
    ÉRTÉKELÉS: 11

    A sepsiszentgyörgyiek nem is sejtik, mennyire jelen vannak a kábítószerek fiataljaink életében. Nagy nevű iskolák diákjai, ismert emberek gyerekei is fogyasztják. Az alkoholról aztán ne is beszéljünk. Azok a menő fiatalok, és sajnos, lányok is, akik összejöveteleken, bulikon, rendezvényeken, jól leisszák magukat. Hiába írják ki az üzletekben, hogy nem szolgálják ki őket, úgyis adnak el gyerekeknek, 18 év alattiaknak is piát, cigit. A füvet s egyebet meg beszerzik máshol. Amikor elmesélik hozzám közelálló, rendesebb gyerekek, hogy mik zajlanak, ki mit művelt el, mindig azt kérdem: hogy nem veszik észre a szüleik?? Jó sok zsebpénzzel ellátják, és gondolom jóhiszeműen kiengedik a szülők a gyerekeket a világba, a városba. Egy drogokról szóló előadáson azt mondta a szakember: a legkésőbb a szülő veszi észre, hogy a gyereke fogyasztott. Mert azt hiszi, az övé nem képes rá. De, igen, apuka és anyuka, a tied is kipróbálhatja, mert sok esetben ez az ára annak, hogy a gangbe maradhasson. A fiataloknál ez fontos, a haverok szava és véleménye többet ér a szülői intelemnél. A hatóságok igen is szigorúan ellenőrizzenek, sok helyszínen gyülekeznek a fiatalok. Vannak bandák kialakulva, gangek. Volt szakszervezetek házánál, romkertben, könyvtár mögött stb. Egy nagyon kérdéses minőségű társadalom van alakulóban a mai tizenévesek esetében. Óriási tisztelet a kevés kivételnek!