Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egy beteg hunyt el az elmúlt napokban

Egy beteg hunyt el az elmúlt napokban Kovászna megye

Az elmúlt időszak adatairól számolt be a megyei kórház vezetősége keddi sajtóértekezletén. A tesztelések folyamatosan zajlanak, negatív eredmény után pedig ismét dolgoznak a kórházi alkalmazottak.

Hirdetés
Hirdetés

András-Nagy Róbert kórházigazgató elmondta, kedd déli 13 óráig 12 gyanús esetet tartottak számon, ezek közül ketten az intenzív terápián fekszenek kritikus állapotban, egyiküket intubálni is kellett. Minden gyanús esetnél megerősítésre várnak – mondta a kórházmenedzser.

A bizonyítottan koronavírusosok száma jelenleg 36, ketten az intenzíven fekszenek, kritikus állapotban. Az osztályokon fekvő betegek száma 34, közülük 15-en a megyei kórház háttérkórházi minőségének következtében kerültek ide. A páciensek Brassóból érkeztek ortopédiai és sebészeti patológiákkal.

Az elmúlt napokban egy halálesetük volt: április 19-én hunyt el az a férfi, akinek magas vérnyomása és szívinfarktusa is volt – ismertette Roșu Mátyás orvosigazgató. A kórházban lévő betegek állapotáról az orvos elmondta: legtöbben aszimptomatikusak, vagy könnyű lefolyású a betegség náluk. Az elmúlt napokban kilenc személyt engedtek haza gyógyultan.

Ami a kórház alkalmazottait illeti: folyamatosan zajlanak a tesztelések, a munkatársak egy része már visszatért, viszont öt kollégájuknál a betegségnek az átlagosnál súlyosabb tünetei és következményei vannak. Az orvosok körében egy új esetet regisztráltak az elmúlt időszakban, egy olyan nőgyógyásznál, aki már négy hete nem volt a kórházban, így valószínű, hogy közösségi fertőzés áldozata – mondta az igazgató.

Azt is hozzátette a terjedő pletykák eloszlatására, miszerint letagadnák a számadatokat, hogy amennyiben így lenne, nem tesztelnének ilyen sokat, illetve még ennél is kisebb számot közölnének. Ugyanakkor kötelességük nekik és a laboroknak is több irányba – országos és helyi hatóságoknak – jelenteni az esetszámokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük