Felhívás!

Ivóvizet a bányatóból

Ivóvizet a bányatóból Kovászna megye

Barót város legutóbbi tanácsülésén Benedek Huszár János polgármester a település vízhálózatának gondjairól is szót ejtett.

Jelenleg a vezetékes vizet a Kormos-patakból nyeri a város, amely patakból az ivóvíz-minőséget nehéz biztosítani, mert az egyrészt drága, másrészt pedig műszakilag is nagyon bonyolult megoldás – mondta az elöljáró. „Épp ezért feltérképeztünk más lehetőségeket is, hogy honnan lehetne a város számára jobb minőségű ivóvizet biztosítani, és úgy találtuk, hogy erre a célra a legalkalmasabb a felsőrákosi külszíni fejtés helyén kialakult bányató lenne, melybe a víz gyakorlatilag az Oltból, kavicságyon keresztül megszűrve érkezik” – hangsúlyozta.

Kifejtette, hogy egy 32 hektáros vízfelületről van szó, tehát
„egész Erdővidék számára elegendő víztartalékról beszélhetünk”. A polgármester azt fejtegette, hogy a tó partján a polgármesteri hivatalnak területet kell vásárolnia, azért, hogy középtávon a pumpaházat oda tudják költöztetni és majd általa ellátni vízzel a várost és falvait az említett bányatóból. Emellett a tó turisztikai és horgászati célokra is használható lenne – fűzte hozzá. 

Fotó: facebook.com/Erdővidék

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 3., 8:32
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Hát mi úgy tudtuk, hogy Vánczáék a megyétől fogják adnia vízet Előpatakon keresztül (ezért lett az ADI Aquacov-on keresztül a vízszolgáltatás átjátszva a megyének)

  • User
   Dátum: 2020. december 3., 14:50
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Na, egyszer tessék megoldani, hogy a szennylé le ömöljön a mezőre, s utána nagyoskodni a tavakkal s mindennel. Ja, és ne kampányoljon annyit. Köszi.

  • User
   Dátum: 2020. december 4., 21:58
   ÉRTÉKELÉS: 1

   UDRM mikor veszik észre,milyen utat csinálnak Barót Mikoujfalu közöt sajnos ilyen pocsék munkát még átvesznek az egész egy pénz mosás!!!! Sajnos menyetek szavazni!!!

 • User
  Dátum: 2020. december 3., 17:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ebe az RMDSZ beleszol és nem fog semi belole leni.
  Egy újj szavalo bábu kerűlt oda a csöcselég meg szarja össze magát ettöl a nagy gyözelemtol
  kőzbe csak por híntés az egész ugyanaz a RMDSZ van ott. Rendes viz sose lessz ott de eszt erdemlik megkapták
  kicsit szét néznének hogy kel csinálni máshonan jobb lene

 • User
  Dátum: 2020. december 3., 23:43
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ekkora ökörséget csak egy analfabéta tud állitani, akinek nincs még alapfogalma sem hogy miként müködik a vizszürése az Oltból, milyen vizhozama van naponta a befolyásnak stb, stb. Olcsó propaganda az egész. Komolytalan kijelentés. Látszik nem dolgozott a bányavállalatnál. Tufă de veneția .!!

 • User
  Dátum: 2020. december 4., 11:22
  ÉRTÉKELÉS: 0

  BAROTIAK MI KESON FOGUNK JO VIZET INNI !
  jelenleg is budos ha a csapot megnyissuk ,de ara az van a viznek ,tonkre vagja az egeszsegunk,a haztartasi gepjeinket,de az kit zavar? Fo hogy vitatkozzanak a tanacsgyuleseken,s ok,, jol eljenek..