Hirdetés
Hirdetés

Ittasan vezetett a fő fogyasztóvédő

Információink szerint szombaton a kora esti órában a rétyi szabadidőközpont közelében személygépkocsijával egy parkírozó autónak ütközött Gheorghe-Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője. A helyi rendőrség éppen ott tartózkodó munkatársai a történtek miatt szondába fúvatták, ami nagyfokú alkoholkoncentrációt mutatott ki a szervezetében, ezért a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórházba kísérték vérvételre. Szemtanúk elmondása szerint Diacon folyamatosan poharazott a községnapok alkalmából zajló ünnepségen.
A balesettel kapcsolatosan természetesen az illetékeseknél is érdeklődtünk:
Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője megerősítette, hogy szombaton este fél hét körül egy áldozatokat nem követelő koccanás történt. Kiderült, hogy az éppen járőröző rétyi egyenruhások vették észre a közúti balesetet, és a törvények értelmében azonosították a balesetet okozó személyt, egy 51 éves férfit, akinél alkoholszondáztatás során 1,2 milligramm/liter alkoholszintet mutattak ki a tüdejéből kilélegzett levegőben. A férfit vérvételre kísérték a pontosabb alkoholszint megállapítása érdekében, illetve ittas vezetés miatt kivizsgálás indult ellene – összegzett a szóvivő.
Érdeklődésünkre az is kiderült, hogy az ittas vezetést – az eset súlyosságától függően – 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy bírsággal büntethetik. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások