Hirdetés
Hirdetés

Iskolafelújításra és farsangtemetésre készülnek Dálnokban

Iskolafelújításra és farsangtemetésre készülnek Dálnokban Kovászna megye

Dálnok polgármestere nemrég Bukarestben egy, az Országos Helyreállítási Alaphoz (PNRR) benyújtott és kedvező elbírálásban részesült pályázat megvalósítására írt alá támogatási szerződést több mint kétmillió lej értékben.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos helyreállítási tervnél (PNRR) korábban több pályázatot is benyújtott a dálnoki tanács, ezek közül a npokban a Darkó Jenő Általános Iskola energetikai hatékonyságának növelését célzó projekt támogatását szignózták a fejlesztési minisztérium illetékesei. „A beruházás magába foglalja a tető- és az alapzat szigetelését, a pince fölötti tantermek padlószigetelését, fotovoltaikus napelemek felszerelését és a teljes vezetékrendszer – villany és internet – cseréjét. Ugyancsak a projekt részét képezi két elektromosautó-töltőállomás létesítése is, mindez 2,2 millió lejt kóstál” – avatta be a részletekbe lapunkat Marti István polgármester.

Hozzátette, ugyancsak a PNRR-nél pályáztak egy korszerűen felszerelt orvosi rendelő létesítésére, és bíznak a projekt kedvező elbírálásában. „A helyiek Csernátonba, Rétyre, Kézdivásárhelyre járnak háziorvoshoz, jóval egyszerűbb lenne, ha helyben vizsgálhatná meg őket szakember. Bízom benne, amennyiben megvalósul a tervünk, sikerül idevonzanunk egy orvost is” – adott hangot reményének az elöljáró.

Jövő hét végén kergetik a telet

Február 25-én, szombaton farsangtemetést rendeznek Dózsa szülőfalujában. „A DISZ-Dálnoki Ifjúsági Szervezet tagjai rendezik az eseményt, akik 10 órakor a gidófalvi fúvósokkal felkerekednek és a hagyománynak megfelelően körbejárják a falut, majd 17 órakor a Dózsa-szobor előtti téren elégetik a bábut. Végül 20 órától a helyi kultórotthonban farsangi bált rendeznek” – sorolta Marti.

Fotó: Iochom István

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások