Felhívás!

Iskola másként

Iskola másként Kovászna megye

Idén is megszervezik a tanintézmények az Iskola másként alternatív oktatási hetet, melynek célja, hogy a diákok rendhagyó környezetben tanuljanak vagy éppen szórakozzanak.

A tanév szerkezete szerint az Iskola másként ötnapos tevékenységeire 2019 októbere és 2020 májusa között kerülhet sor, a pontos időpont megállapítása a tanintézmények vezetőségének hatáskörébe tartozik. Ugyanakkor ezek a napok nem eshetnek egybe a különböző vizsgákkal, tesztidőszakokkal.
A programokra nemcsak a diákok, de a helyi vállalkozások is készülnek, amelyek a tanfelügyelőségen közölhetik befogadó szándékukat, amennyiben vendégül látnának osztályokat.

A legkisebbeket különböző pékségekbe, édességgyárakba vagy olyan hivatalokba viszik, amelyek érdekesek lehetnek számukra (polgármesteri hivatal), de erdei kirándulást, hegymászást is szerveznek a tanítók. A nagyobb diákok tematikus hetet szerveznek, faültetésen vesznek részt a környezetvédelmi ügynökséggel, fogyatékkal élőket vagy öregotthonban élő idős személyeket látogatnának meg, de olyan osztály is van, akik rendőrségi razzián szeretnének részt venni.

A legtöbb iskola olyan tevékenységi kört ajánl a diákoknak, melyet később is hasznosíthatnak. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.