Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ingyenes koronavírusteszt

Nem kell kifizetniük a betegeknek a kórházba utaláskor elvégzett koronavírustesztet – erről szóló rendeletet hagyott jóvá a napokban Alexandru Rafila egészségügyi miniszter. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban eddig sem kellett ezért fizetni, és a jövőben sem kell – mondta András Nagy Róbert igazgató.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter által jegyzett dokumentum értelmében az egészségügyi intézmények megelőző jelleggel tesztelhetik koronavírusra a kórházi beutalás előtt álló betegeket, a pácienseknek azonban nem kell fizetniük a tesztelésért, ennek költségeit az intézménynek kell állnia saját bevételeiből.
András Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója ezzel kapcsolatban kifejtette: az egészségügyi intézményben eddig is tesztelték azokat, akik a sürgősségin jelentkeztek és beutalták őket, így ez a rendelkezés szinte értelmetlen. Igaz ugyan, hogy bizonyos kórházakban és a magánkórházakban kértek pénzt a tesztekért, de Kovászna megyében ilyen nem volt, és nem is lesz.
A megyei kórházban a két évvel ezelőtt épített moduláris sürgősségin fogadják a betegeket, amely három részből áll: az első rész az epidemiológiai triázst szolgálja, annak érdekében, hogy kiszűrjék az érkezők állapotát. A másik két rész a koronavírus-gyanús és már bizonyítottan pozitív eseteknek van fenntartva. Az épületben külön helyiségek és utak jelölik az egységeket, jól elkülönítve egymástól a pozitív és gyanús eseteket. A sürgősségen PCR mintavételi központ is működik, ami segíti az orvosok munkáját. A felmérést követően küldik tovább a pácienseket a kórház épületében lévő sürgősségi osztályra, ahol a szolgálatos orvos dönti el, hogy van-e szükség beutalásra vagy sem.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.