Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Öt utcát lezárnak

Öt utcát lezárnak Kovászna megye

Szeptember 17-én, szombaton, az Európai Mobilitási Hét keretében autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön, a város több pontján utcai rendezvényekre és forgalomlezárásra kerül sor –- olvasható a városháza közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

Bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől, itt a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek. A Szabadság utcában, a Gróf Mikó Imre utcában, valamint a Gödri Ferenc utcában 10 és 13 óra között a Triastes Sportklub gyermekeknek szervez duatlon versenyt. A 4cord vonósnégyes interaktív koncertet tart a Sugás áruház és a Salento pizzázó közötti téren, a Gróf Mikó Imre utcában 10 és 12 óra között. Ezt követően ugyanott 12 és 13 óra között Vonaltáncok latin ritmusra címmel szerveznek eseményt. A Tanulók Háza több foglalkozást is tart 10 és 16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor utcában, lesz kerékpárverseny, nemezelés, kincskereső verseny, „közlekedj okosan két keréken” és utcazene. A Gábor Áron utcában, amely a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig lesz lezárva, 16 és 20 óra között a Mikes Rádiyo tart nappali bulit.

Az önkormányzat Ifjúsági Irodája szeptemberben indította az effAct elnevezésű több hónapos programját, melynek keretében a sepsiszentgyörgyiek különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényeken vehetnek részt.

Fotó: Vargyasi Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 18., 3:41
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A kiírásuk szerint amelyik utcában a lakosok valamilyen tevékenységet szerveznek, az utca lakosai kell anyagilag állják a költségeket. Erre pénz nem jut. Lesz ott meglepetés amikor becsengetnek a lóvéért az olyanokhoz akik mit sem tudnak az egészről.