Hirdetés
Hirdetés

Inflációhoz igazított emelés

Inflációhoz igazított emelés Kovászna megye

Mint már hírt adtunk róla, Baróton az infláció mértékével, vagyis 3,8%-kal emelkednek jövőre az adók és az illetékek. Ezt az emelést a kormány kötelezővé teszi az önkormányzatoknak az adótörvénykönyv (2015/227-es törvény) 491. cikkelye alapján.

Hirdetés
Hirdetés

Bardocon, Vargyason és Bölönben is ugyanennyivel emelkednek a jövő évi adók. A bardoci polgármester, Balázsi Dénes érdeklődésünkre leszögezte azt is, hogy amennyiben valaki március 31-ig kifizeti a teljes évi adóját, 8% kedvezményben részesül. Ha utánaszámolunk, ez azt jelenti, hogy ha valaki tavaly kedvezmény nélkül például pont 100 lejt fizetett, idén viszont ezt a kedvezményt igénybe veszi, akár kevesebbel, pontosan 92 lejjel megúszhatja.

– A bardociak egyébként jó adófizetők. Néhány régi hátralékostól eltekintve, a községben 90-95 százalékban a befizette idei adóját a lakosság – mondta az elöljáró.

Vargyason már vannak komolyabb tartozók is – tudtuk meg Imets Lajos polgármestertől –, például azok az osztrákok, akik évekkel ezelőtt földeket vásároltak a falu területén, s akik mára mintegy 56 ezer lej tartozást halmoztak fel az önkormányzat felé. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások