Felhívás!

Indul az APIA-kampány

Indul az APIA-kampány Kovászna megye

Kéthetes tájékoztató kampányba kezdett a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA), hogy felkészítse a gazdákat arra, hogy miként kell támogatásért fordulniuk. Idén kizárólag elektronikus módon lehet támogatást igényelni.

A március 1-jén megnyíló és május 15-ig tartó pályázási időszak alatt a mezőgazdászoknak egyáltalán nem kell, sőt – elvben – nem is szabad bemenniük az APIA székhelyére.
– A gazdáknak elektronikus formában kell regisztrálniuk egy támogatási kérést, függetlenül attól, hogy mekkora földterületet művelnek és az hány darabban, hány helységben, esetleg hány megyében van – mondta el megkeresésünkre György Ervin, az APIA Kovászna megyei kirendeltségének igazgatóhelyettese.
Az érdekelteknek ehhez az IPA ONLINE alkalmazást kell használniuk, felhasználva az applikáció futtatását megkönnyítő használati utasítást.
– Abban az esetben, ha valaki nem boldogul az elektronikus rendszerrel, és bejön a székhelyre, annak természetesen segítünk – tette hozzá az igazgató.
Ezt megelőzően a polgármesteri hivatalokban tisztázni kell a gazdalajstrom helyzetét, és hozzá kell járulni ahhoz, hogy az önkormányzat elküldje az adatokat az APIA-nak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások