Felhívás!

Évente kétszer is

Évente kétszer is Kovászna megye

Erdővidéken több helységben is megszokottá vált az évek során, hogy tavaszi, illetve őszi nagytakarítást szerveznek a helybéliek, melyek során megtisztítják a vízpartokat, de a települések utcáit is a felgyülemlett szeméttől, gaztól.

Legutóbb, tavaly ősszel a Baróton újonnan alakult Tinka Sporthorgász Egyesület szervezett ilyen megmozdulást, akkor Bodostól egészen Barótig takarították meg a Barót-patak mentét az önkéntes környezetvédők, de a Bibarcfalvától Barótig tartó út mentéről is rengeteg szemetet összeszedtek.
A baróti polgármesteri hivatal most azt tervezi, hogy rendszeressé teszi az ilyen „takarítónapokat” a városban, de a hozzá tartozó településeken is. Elsőre Bodosban szerveznék meg március elején a falutakarítást, aztán folytatnák más településeken is.

Demeter Zoltán, a polgármester tanácsadója lapunknak elmondta, a környezet esztétikusabbá tétele mellett ezen akciók célja lesz az is, hogy tudatosítsák az emberekben, hogy a hulladék helye nem a természetben van, ami pedig a saját portánkat illeti, azt próbáljuk meg mi magunk rendbe tartani, hiszen csak így várhatunk el másoktól is rendet, ha mindenekelőtt mi magunk járunk elöl jó példával. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 17., 9:09
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Kinlódhatnak, annyi hitvány ember van mindenütt, hogy egy-egy ilyen akció csak csepp a tengerben. Minden esetre, dicséretes a mit csinálnak.Anno a Katrosa felé is töbször takaritottak, de 1-2 hét után meg sem látszott.