Felhívás!

Illegális szeméttelepek

Illegális szeméttelepek Kovászna megye

Újra tizenöt ezer lejes bírsággal sújtották az előpataki polgármesteri hivatalt, miután egy tematikus ellenőrzés során a megyei környezetvédelmi őrség ellenőrei közterületen, több – a település adminisztrálásában lévő – helyszínen szabálytalanul tárolt hulladékot, szemetet találtak.

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség arról tájékoztatta a médiát, hogy egy szeptember 13-án megejtett tematikus ellenőrzés során a terepező felügyelők Előpatak, Árapatak területén találtak szabálytalanságokat a hulladéktárolás terén, a településhez tartozó közterületen akadtak illegális szeméthalmokra (műanyagot, kartont, bútordarabokat, háztartási hulladékot rejtő zsákokat dobtak ki ide). A szabálysértés miatt 15 ezer lejes bírságot róttak ki a hivatalra, továbbá határidőt szabtak ki a hulladék eltakaríttatására is.

Lucian Cândea főfelügyelő, az őrség vezetője lapunknak kifejtette, hogy az előpataki hivatal adminisztrálásában lévő területen, több helyszínen találtak hulladékot, a településvezetés pedig arra panaszkodott, hogy ugyan megpróbálták térmegfigyelő kamerákkal felügyelni a kritikusabb pontokat, de a kütyüket vagy ellopták, vagy összetörték egyesek, illetve azt is hangsúlyozták, hogy Brassó megyéből is áthozzák a szemetet hozzájuk.

Cândea rámutatott, hogy felelőtlen személyek bizonyos pontokra kihordják a hulladékot, ezt a jelenséget kéne megfékezze a hivatal, a településvezetés, hiszen nem elég a bírság után eltakaríttatni a helyszínt, ha egy hónap múlva újra illegális szemétteleppé alakul a környék.

A jelenség amúgy nem új keletű, hiszen az előpataki hivatalt korábban (idén májusban) ugyancsak 15 ezer lejjel bírságolták szabálytalan hulladéktároló miatt, de tavaly márciusban is – miután az online térben több fotó jelent meg a mezőben elhagyott hulladékokról – ugyanezért, ugyanilyen összegre róttak ki büntetést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. szeptember 23., 9:52
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Tényleg a polgármestert kéne büntetni? Talán már ideje lenne megtanulni, hogy a szemetet a kukába kell dobni, nem a földre. Értelmes, okos emberek is dobják, dobták már el előttem a szemetet a földre, amiért előttem egy nagy senkik lettek, és azok is szégyeljék magukat, akik odadobták a szemetet a természetbe. Ez otthonról indul, én mindig azt tanítom a gyerekeimnek, ha nincs ahova eldobni, hozzák haza, ott dobják el, a kapum előtt is mindig tele van más által eldobott szeméttel, nekem meg a családomnak kell összeszedni.