Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Igényelhető a fűtéspótlék

Sepsiszentgyörgy önkormányzata az elmúlt napokban meghirdette a 2022–2023-as téli időszakra vonatkozó fűtéstámogatási programját. A segélyben csak azok a családok részesülhetnek, amelyek esetében az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a havi 1386 lejt, egyedülálló személyek esetén a 2053 lejt.

Hirdetés
Hirdetés

A szükséges iratokat a fűtésszezon elején október 10-től 20-ig lehet benyújtani, novembertől márciusig pedig minden hónap 1-je és 20-a között. Az igénylők a támogatás folyósítására vonatkozó kérelmet és a saját felelősségre tett nyilatkozatot személyesen a szociális igazgatóság székhelyén adhatják le, amelyhez csatolniuk kell a fűtőanyagra vonatkozó utolsó számlát, a család összetételét és a családtagok egyhavi jövedelmét igazoló iratokat.

Az esetek többségében a felnőtt családtagok személyazonossági igazolványának és a gyermekek születési bizonyítványának másolatára, továbbá a házassági anyakönyvi kivonatról, esetenként a halotti bizonyítványról vagy a válási végzésről készült másolatokra van szükség. Az egyetemista családtagok esetében a felsőfokú oktatási intézmény által kiállított igazolás is szükséges.

A családtagok jövedelmét munkahelyi igazolással, nyugdíjszelvénnyel, a munkanélküli segélyt igazoló szelvénnyel lehet bizonyítani. Magán- és családi vállalkozások esetében pénzügyi igazolást kérnek, akárcsak a jövedelem nélküli személyek esetében. Mindezeken kívül bizonyos esetekben további dokumentumokra is szükség lehet.

Fontos megjegyezni, hogy az egyszer megítélt fűtéstámogatás a fűtésszezon végéig érvényes, nem kell minden hónapban újra kérvényezni, illetve azt is, hogy a gyermekpénz nem számolódik bele a család összjövedelmébe. További részletekkel a 0267.311.068-as telefonszámon szolgálnak. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük