Felhívás!

Ifjú helyesírók versenyeztek

Ifjú helyesírók versenyeztek Kovászna megye

Szombaton tartották a Székely Mikó Kollégiumban az Implom József Helyesírási Verseny megyei döntőjét, amelyen 45 középiskolás vett részt a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen, a Baróti Szabó Dávid és a Nagy Mózes líceumok képviseletében.

Bár a helyesírási szabályzat módosításait már 2015 szeptemberében közzétették, két év kegyelmi időt adtak a megszokására, tehát a versenyben a régi, illetve új szabályzat szerinti formákat egyaránt elfogadták. Az egybe- és különírás, a J és LY, a nevek helyesírása terén kellett felmutatniuk jártasságukat a diákoknak, akik mellesleg bevallották, hogy hétköznapi üzenetváltásaik során előfordul ugyan, hogy kijavítnak másokat, de néha maguk is rövidítve vagy ékezetek nélkül írnak. A szombati megmérettetésre azonban lelkesen készültek.
A kétfordulós versenyben a tollbamondás, illetve a feladatlapok javítása után a következő sorrend alakult ki az élen: Man Rebeka 187 pont (Székely Mikó Kollégium, felkészítő tanára: Tókos Ibolya), Fejér Csenge 182,8 (Nagy Mózes Líceum, Nagy-Babos Tamás), Teleki Réka 182 (Székely Mikó Kollégium, Tókos Ibolya), Vízi Abigél 178 (Székely Mikó Kollégium, Kedves Laura), Becsey Janka 175 (Mikes Kelemen Líceum, Török Katalin), Fejér Ágnes 174 (Székely Mikó Kollégium, Kőmíves Noémi), Veres Renáta Melinda 173,9 (Baróti Szabó Dávid Líceum, Csog Orsolya) és Tuzson Balázs 172 (Székely Mikó Kollégium, Pénzes Ágnes). A továbbjutók február elején a szintén Sepsiszentgyörgyön megtartandó országos szakaszon képviselhetik Háromszéket. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.