Felhívás!

Bírságolják a hanyagságot

Bírságolják a hanyagságot Kovászna megye

Háromszéken egyre több tűz­ese­tet okoznak az elavult, megkárosodott, ki nem tisztított kémények. Az időszaknak megfelelő jelenség kapcsán a megyei katasztrófavédelem vezetősége pár felhívást fogalmazott meg, ugyanakkor a bírságokról sem feledkeztek meg.

A legtöbb bajt az eldugult, ki­égett, megrepedt, netán már kivitelezésében is helytelenül, gyúlékony anyaghoz túl közel épített, ugyanakkor rosszul szigetelt kémények okozzák. A háromszéki lánglovagok csak az elmúlt két hónapban nem kevesebb mint 6 alkalommal vették fel a harcot a vörös kakassal, és minden esetben elavult, ki nem tisztított, megrongálódott kémény volt a katasztrófát kiváltó ok.
– Szakavatott személlyel rendszeresen kell ellenőriztetni a kéményeket: ezáltal a veszélyes repedések is könnyebben felfedezhetők, de a megfelelő hőszigetelés is kritikus. Ha nem pucolják, a felgyülemlett kosz kigyulladhat a kéményekben. Tilos a gázzal működő hőtermelőket más, például fával, szénnel működtetett kályhák kéményrendszerére rákötni – magyarázta Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője.
A szakember hangsúlyozta, az éves ellenőrzések, karbantartási munkálatok, a rendszeres tisztítás nem opcionális, hiszen a hanyag tulajdonost 500-tól 1000 lejig terjedő bírsággal sújthatják. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.