Felhívás!

„Időhúzásra játszanak”

Semmilyen döntést nem hoztak, sőt tárgyalásra sem került sor tegnap a brassói Ítélőtáblán, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) által a Kós Károly Líceum ügyében indított perben. A testület halasztott, mert a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség képviselője nem jelent meg a tárgyaláson.

„Ha a tanfelügyelőségnek annyira sürgős volt, hogy belépjen a perbe, akkor vajon hogy nem sikerült odaküldenie a tárgyalásra a képviselőjét?” – bosszankodik Bálint József. Az EMNT megyei elnöke szerint az intézmény előre megfontolt szándékkal „időhúzásra játszik”.

– A bíróságnak ráér, őket hiába szidjuk. Jelentkezett a tanfelügyelőség, hogy be akar lépni a perbe, de nem küldött oda senkit. A bíróság meg azt mondta, hogy így nincs kivel tárgyalni, előbb hivatalosan be kell idézni a tanfelügyelőséget, s aztán meglátjuk – magyarázza Bálint.

A legközelebbi tárgyalást előbb október 12-re tűzték ki. Az EMNP ügyvédjének kérésére a dátumot végül egy héttel, október 5-re, előbbre hozták.
A párt képviselői nem csak azért ragaszodnak ahhoz, hogy minél hamarabb döntsön a táblabíróság, mert abszurd lenne, ha az alapfokú pernek hamarabb vége lenne, mint az, amelyik arról szól, hogy egyáltalán kell-e perelni, hanem azért is, mert a sepsiszentgyörgyi pert most éppen azért függesztették fel, mert az iratcsomó Brassóban van.

Amint ismeretes, miután nem tudta megakadályozni, hogy a tanács összevonja a Kós Károly Líceumot a Puskás Tivadar Líceummal, az EMNP bíróságon támadta meg a tanácshatározatot, ezt alapfokon Sepsiszentgyörgyön tárgyalják. Ezen kívül egy per a brassói Táblabíróságon is folyik, amiben az EMNP azt kérte, hogy amíg alapfokon nem döntnek, függesszék fel a tanács határozatát. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. szeptember 22., 23:23
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Az iskolákban minden határozat máról holnapra születik. Pedig a megkezdett évfolyamoknak ki kellett volna menniük. A bevezetések is kísérleti idővel működnek. Ráadásul szerethetném megtudni, hogy akik megszüntették a szakmai oktatást, milyen büntetésben részesülhetnek? Úgy kapják meg, mint a Boc – féle ellopott fizetések kárpótlását?