Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idéntől Kézdivásárhelyen is elérhetőek az MCC előadásai

Idéntől Kézdivásárhelyen is elérhetőek az MCC előadásai Kovászna megye

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kézdivásárhelyre is kiterjeszti nyilvános rendezvényeit. Csütörtökön 18 órától Gergely Orsolya szociológus, a Sapientia EMTE oktatója kezdi az előadások sorozatát.

Hirdetés
Hirdetés

Az MCC fiataloknak szóló oktatási programjai mellett minden érdeklődő számára elérhető, nyílt előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket is tető alá hoz, amelyekhez a céhes városban a Kanta Szakképző Központ szolgál helyszínül. Utóbbi a múlt év szeptemberében kezdte el tevékenységét az egykori minorita rendházbnan, akkor indította el az első hét képzését. Az órákat összesen 130 hallgató látogatja. Ezzel még egy lépéssel közelebb kerültek a helyi közösség, lehetőleg minden korosztály megszólítását, az épület élettel való „megtöltését” célzó tervük megvalósulása felé.

A havonta esedékes rendezvényeken a szervezők igyekszenek olyan előadókat meghívni, témákat feldolgozni, amelyek érdeklik és érintik a régió közösségét, a nyilvános események pedig egyben jó alkalmat nyújtanak arra, hogy az érdeklődők betekinthessenek az MCC életébe is.

A Mathias Corvinus Collegium ingyenes, minőségi oktatási programokat szervez az általános iskolás korosztálytól kezdve az egyetemi diploma megszerzéséig és azon is túl. A szervezet sokoldalú tevékenysége kilenc oktatási központban érhető el: Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben, Székelyudvarhelyen és Veresszéken. Mára több mint 2000 fiatal vehet részt anyagi, társadalmi és kulturális helyzetétől függetlenül az iskolai tanulmányokat kiegészítő tehetséggondozó programokban.

Az első, Generációk a görgetés évszázadában című kézdivásárhelyi előadást január 25-én, csütörtökön 18 órától hallgathatják meg az érdeklődők. A téma nagyon is aktuális: milyen kihívásokkal kell szembenézniük azoknak, akik az online térben hangsúlyosan jelen vannak, de más-más korosztályhoz tartoznak? Erre a kérdésre dr. Gergely Orsolya szociológus, a Sapientia EMTE oktatója igyekszik majd kimerítően válaszolni.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni: https://feliratkozas.mcc.ro/kezdivasarhely-generaciok-a-gorgetes-evszazadaban

Fotó: Kocsis Károly

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások