Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idén nem lesz augusztus 20-i nagyprodukció Sepsiszentgyörgyön

Idén nem lesz augusztus 20-i nagyprodukció Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Ha augusztust mutat a naptár és közeledik Szent István napja, a Székelyföldön az István, a király nagyprodukciót várja a közönség. Idén azonban szüneteltetik az előadássorozatot, tudtuk meg. Annál jobban esik majd a jövő nyári programba beilleszteni…

Nincs ok az aggodalomra, a társulat még egy egésznek tekinti magát és aktív akar maradni, de ezt az évet kihagyják, hiszen az előadás felújítása is hatalmas munka és rengeteg pénz, adta értésünkre Dancs Zsolt producer. Afelől is megnyugtatott, hogy vannak új tervek a jövőre vonatkozóan, amikor is új művet is szeretnének műsorra tűzni (de hogy mit, az még titok) és az István, a királyt is újra előadnák augusztus 20-a alkalmából. Erre utal az is, hogy a nagyprodukció honlapján a visszaszámláló 378 hátralevő napot mutat a következő előadásig. Nem hinné, hogy az érdeklődés megcsappant iránta, állította határozottan a producer.

Dupla szereposztásban játszottak, ezért sokan megnézték mind a két változatot (Fotó: kultura.ro)

Bár korábban arról is szó volt, hogy a társulattal vendégelőadásokat is tartanának akár külföldön is, Dancs Zsolt szerint idén erre nincs anyagi keret és nem szeretnének kompromisszumokat kötni a minőség rovására, azaz kevesebb előadóval színpadra állítani a művet. Az erdélyi városokban pedig olyan körülményeket, amilyeneket a Sepsi Aréna biztosított a produkcióhoz, nem találnak.

Az István, a király rockoperát 2021-ben mutatták be először Sepsiszentgyörgyön az önkormányzat támogatásával, még vírushelyzetben. Színpadra állításán 405 fős stáb dolgozott: részt vett benne közel 40 színész-énekes, egy rock- és egy szimfonikus zenekar, 60 tagú, több néptáncegyüttesből összeverbuválódott tánckar, 120 fős énekkar, a lebonyolításban számos ökéntes segédkezett. 2022 augusztusában újból a közönség elé vitték és mind az öt előadás teltházas volt, azaz összesen közel 14 ezer ember láthatta, míg előző évben 12 500 nézője volt a Sepsiszentgyörgy védjegyéül szolgáló székelyföldi nagyprodukciónak.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: kultura.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 7., 19:22
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Vannak az előadók, akik keményen megdolgoznak a pénzükért. A többi párszáz ingyenélő kisegítő személyzetnek nevezett egyén meg él utánuk. Haveri körből kikerülnek.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 8., 10:27
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ez nem tartozik a kultúrához hogy nem segítik anyagilag? Pedig több haszna és értelme lenne mint a sok szedett vedett fesztiválnak. Ebből is látszik kinek mi az érték,ahol nem érhetik degeszre magukat és nem ihatnak kómás allapotig az már nem érdekes