Felhívás!

Húsz diák pályázik

Húsz diák pályázik Kovászna megye

Húsz végzős középiskolás diák pályázik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által idén is kiírt Szent György ösztöndíjra. Nem teljesen világos okok miatt a megyeszékhely nyolc líceuma közül csak háromnak a tanulói mutattak érdeklődést az elhanyagolhatónak éppen nem tekinthető 3000 lejes összeg iránt.

A polgármesteri hivatal honlapján közzétett jelentkezési lista szerint tíz pályázó a Székely Mikó Kollégiumba jár, nyolcan a Mihai Viteazul Főgimnázium tanulói, ketten pedig a Plugor Sándor Művészeti Líceum végzősei. Az erre illetékes bizottság de­cember 8-ig értékeli a pályázatokat, az esetleges óvásokat december 11–13. között lehet benyújtani, ezeket 48 óra alatt bírálják el. Az ösztöndíjakat a december 15-e utáni első rendes tanácsülésen személyesen adják át a nyerteseknek.

A Szent György ösztöndíj célja, hogy kitüntesse és ösztönözze azokat a diákokat, akik rendkívüli eredményeket értek el tanulmányaik során. Figyelemre méltó, hogy az érvényben lévő szabályzat szerint „nemcsak” az elért iskolai általánost, hanem a különböző olimpiákon, sport- vagy más versenyeken elért eredményeket, valamint a különböző szervezetekben végzett munkát is pontozzák.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.