Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húsvéthétvégék a háromszéki sürgősségi kórházban

Húsvéthétvégék a háromszéki sürgősségi kórházban Kovászna megye

A katolikus és az ortodox húsvéthétvégeken mintegy hétszáz beteget láttak el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban.

 

A megyeszékhelyi kórház sürgősségi betegellátó csapatának munkája a két egymást követő húsvét hétvégén igen intenzív volt, derül ki az egészségügyi intézmény Facebook-oldalán közzétett adatokból. Az említett időszakban a egészségügyi intézet sürgősségi osztályán 693 páciens részesült ellátásban.

Evés, ivás, verekedés

Az április 8-a és 11-e közötti katolikus húsvét hétvégéjén összesen 284 beteg érkezett a sürgősségire különböző orvosi vészhelyzetekkel. A legfiatalabb páciens mindössze 18 napos, míg a legidősebb 95 éves volt. A betegek zömében belgyógyászati problémákkal jelentkeztek, kilencen túlzott alkoholfogyasztás, heten fizikai támadás miatt, egyetlen páciens közúti baleset okán szorult ellátásra.

Több mint négyszázan

Az ortodox húsvét hétvégéje sem volt csendesebb a sürgősség osztály munkatársai számára, hiszen április 14-e és 18-a között 409 beteg jelentkezett ellátásra. A legfiatalabb páciens egyéves, míg a legidősebb kilencvenegy éves volt. Az előző hétvégéhez hasonlóan a betegek többsége ezúttal is belgyógyászati problémákkal érkezett a sürgősségre, kilencen erős alkoholos befolyásoltság alatt álltak, heten fizikai bántalmazást szenvedtek el, további öt páciens pedig közlekedési balesetet követően részesült ellátásában – derül ki az egészségügyi intézmény által közzétett adatokból.

Fotó: Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások