Hosszas hídbontás

A július végi, soros tanácsülésen több, Baróton esedékes munkálat helyzetére is rákérdeztek a tanácsosok a polgármestertől. Incze István például azt szerette volna tudni – a Víz utcában lakó gazdák nevében is érdeklődve –, hogy mikor kezdődik el az építkezés a Petőfi utcai hídnál, illetve mikor bontják le a régi hidat.
Az elöljáró válaszából kiderült, konkrétan ő sem tudja a dátumot, az Electrica vállalattól függ, melynek jóváhagyást kell adnia. A bürokratikus huzavona mindenesetre már jó ideje tart: korábban azt mondták, hogy június végéig az Electrica befejezi itt a villanyoszlopok cseréjét, utána kezdődhet a híd építése, a polgármester most pedig csak annyit említett, hogy a régi hidat augusztus végéig biztos lebontják.
Valamivel jobbak a kilátások a felsőrákosi úttal kapcsolatban, melynek leaszfaltozására zajlik a közbeszerzési eljárás. Négy cég jelentkezett, hamarosan elválik, hogy közülük ki végezheti el a munkát. „Az építkezési engedélyt erre a munkára próbáljuk minél hamarabb kiadni” – fogalmazott Barót polgármestere. Ugyanúgy a felsőrákosi vízhálózat kiépítésének is mielőbb nekifognának, itt a hivatal a kapuk elé vezeti a vizet, arra viszont nem derült fény, hogy egyénenként a vezetékek bevitele a házakba mennyibe kerül. Annyit mondtak, hogy a bekötéseket ki-ki szakcéggel végeztesse el, a terveknek megfelelően.
Ráduly László a bibarcfalvi vízellátás helyzetéről érdeklődött – és annyit tudott meg, hogy az ügyben nincs pozitív fejlemény. Lázár-Kiss Barna úgy tudja, a szolgáltató vízórát szereltetett, ha fizetnek a fogyasztók, akkor elvileg a vízellátást továbbra is biztosítania kellene a helyi borvízüzemnek. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.