Felhívás!

Holnaptól online előjegyzés

Holnaptól interneten is lehet időpontot egyeztetni a Kovászna megyei gépjárműbejegyzéssel és jogosítványokkal foglalkozó igazgatóságnál. Ezzel – elvben – teljesen megszűnnek a sorok.

Március elsejétől kezdődően internetes időpont-egyeztetést vezet be a Kovászna megyei gépjármű-bejegyzéssel és jogosítványokkal foglalkozó szolgálat a gépjármű-bejegyzés, -átíratás, -törlés, rendszámcsere és törzskönyvezés eljárásainak egyszerűsítése érdekében. A Kovászna megyei prefektúra hétfőn közzétett közleménye szerint az időpont-egyeztetés ingyenes lesz, a kérelmezőnek pedig lehetősége lesz kiválasztani a számára megfelelő időpontot az okiratok leadására.

A következő két hónapra lehet előre időpontot foglalni (szombat, vasárnap és hivatalos ünnepnapok kivételével). A kérelmezőknek a megadott időpont előtt 10 perccel ott kell lenniük a gépjármű-bejegyzéssel foglalkozó ablaknál, és magukkal kell hozniuk a bejegyzéshez szükséges teljes iratcsomót, a személyazonossági igazolványukat és a kinyomtatott időpontfoglalást. Egy adott napra csak reggel 8 óráig lehet időpontot egyeztetni – írja a prefektúra közleménye. Az időpontokat a www.prefecturacv.ro Permise si Înmatriculări menüpont alatt, a www.drpciv.ro weboldalon a Legături utile menüpont alatt vagy a www.drpciv.ro/rezervarecv/inmatriculare.php oldalon lehet előjegyezni.

Információink szerint ezáltal megszűnik a „kétablakos” rendszer, amely szerint a gépkocsibeírással foglalkozó cégeket külön kezelték a magánszemélyektől. A szolgálat vezetősége szerint a környezetvédelmi illeték eltörlése után a bejegyzések száma megkétszereződött, naponta közel 150 autót jegyeznek be február elseje óta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.