Felhívás!

Hobbitól a vállalkozásig

Hobbitól a vállalkozásig Kovászna megye

A baróti Bocz Júlia már gyermekkorában szeretett ajándékokat készíteni, díszíteni, és ezt az érdeklődését később, édesapja biztatására is, vállalkozássá kerekítette. A Flora Dekor ma már jól ismert Erdővidéken és annak határain túl is: elsősorban lakodalmakon, de sok más rendezvényen a hangulatot Júlia keze munkája adja meg.
Fontos a változatosság: a megrendelők mintegy harmincféle mintából választhatják ki, milyen színű legyen a terem, az asztalok, a székek dekorációja. Ha hétvégén van az esemény, általában pénteken fognak hozzá a díszítéshez, előzetesen nyilván egyeztetve a megrendelővel. Hogy mennyire „előzetesen”, az változó: előfordul, hogy fél évvel vagy akár már egy évvel előtte megkeresik, „lefoglalják” őt az adott dátumra, aztán később megbeszélik közösen a kuncsafttal, milyen stílusban, színben történjen a díszítés.
Lehet elegáns stílust vagy vintage, azaz régiesebb stílust választani, ősszel pedig különösen divatos különböző mezei terményeknek – például töknek – is helyet adni a díszítőelemek között. Munkájuk (merthogy Júlia testvérével, Szabó Szilviával közösen dolgozik) magába foglalja a főasztal teljes feldíszítését, beleértve a virágok, a gyertyák, a dekorkövek és a szalvéták elhelyezését, de ők foglalkoznak a főasztal hátterének kialakításával is. A vendégek asztalainak dekorációja is magától értetődően nekik marad, lakodalmakon az utóbbi időben pedig szokás lett a fotósarok berendezése, ezt is felvállalják. Készítenek meghívókat, menyasszonyi csokrokat is, egyszóval az esküvői szolgáltatások széles palettájából válogathatnak a hozzájuk fordulók.
Tizenkét éve, hogy foglalkoznak dekorációval, egyik legizgalmasabb megbízatásuk tavaly volt, amikor egy 420 személyes esküvőhöz kellett termet, asztalokat, székeket díszíteni. Erdővidéken kívül sokan hívják őket Brassó megyébe is, folyamatosan vesznek részt tapasztalatcseréken, kiállításokon.
– Szerencsésnek mondhatom magam, mert a munkám egyben hobbim is. Bár közgazdasági végzettségem van, úgy döntöttem, inkább a dekoratőri munkát folytatom, ez közelebb áll hozzám – mondta Júlia.
Az érdeklődők nemrég éppen a baróti esküvői kiállításon és vásáron vehették szemügyre a Flora Dekor feldíszített asztalát, melynek ezúttal a lila szín adta meg a hangulatát. Lila volt az asztalterítő, lilák a szalvéták, a középen levő csokor és a gyertyák is lila-fehérben pompáztak.
Induláskor a Flora Dekor csak egy színnel, bordóval dolgozott, ma már, ha a vőlegény éppenséggel nagy focidrukker, a lakodalmi vacsorának helyet adó terem dekorációja akár kedvenc csapatának színeiből is összeállítható. Stílusosan, kreatívan, minőségi munkával, ahogy a Flora Dekornál az már magától értetődővé vált az elmúlt évtizedben. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.