Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hivatali visszaéléssel vádolják Antal Árpádot

Hivatali visszaéléssel vádolják Antal Árpádot Kovászna megye

Egy 2020-as feljelentés nyomán most az ügyészséghez fordult az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség azzal a kéréssel, hogy indítsanak vizsgálatot Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Hirdetés
Hirdetés

„A vizsgált személy a tisztségének gyakorlása során olyan cselekményeket hajtott végre, amelyekkel vagyoni előnyhöz jutott, nevezetesen olyan céggel kötött szerződéseket szolgáltatásnyújtásra, amelynek aktív telephelye van egy olyan üzlethelyiségben, amely korábban annak a cégnek a tulajdonában volt, amelyben ő is partner” – állítja az ANI. Ahogy Antal Árpád ezt egyszerűbben elmagyarázta: eladok valakinek egy ingatlant, és abba beköltözik egy harmadik cég, amelyiktől majd az önkormányzat vásárol egy liter tejet piaci alapon. Akkor én miben hibáztam?

A polgármester kijelentette, nem vett részt sem a kiválasztási folyamatban, sem a döntéshozatalban, szerződést sem írt alá, mert minden önkormányzatban megvannak azok a személyek, akik a beszerzéssel foglalkoznak, ő maga sokszor nem is tudja, kitől, mit vesz a hivatal. Egyébként egy igen csekély értékű, 100 lej nagyságrendű szolgáltatásról van szó. Meggyőződése, hogy teljesen szabályosan történt minden, törvénytelenségről szó sincs, a vonatkozó szerződéseket egyébként beküldte az ügynökségnek és látszik, hogy nincsen rajtuk az aláírása.

Más neve mögé bújt feljelentő áll a dolog mögött

Az ügy gyökerei a 2020-as választási kampányig nyúlnak vissza, amikor is egy RMDSZ-es önkormányzati képviselő levelet kapott az ANI-tól, amely szerint regisztrálták az Antal Árpád ellen tett feljelentését. Az illető azonnal jelezte, hogy ő nem tett ilyen feljelentést, ám az ANI ezzel nem foglalkozott – magyarázta Antal Árpád. Mint mondta, nem szeretne spekulációkba bocsátkozni sem az igazi feljelentő személyére, sem az ügy időzítésére vonatkozóan, ami történik, az szerinte egy közéleti személyiségnek benne van a munkaköri leírásában.

„Ez nekem inkább azt jelzi, hogy valamit jól csináltam, ha tizenöt év alatt nem találtak rajtam fogást” – fogalmazott az elöljáró.

Antal Árpád egyelőre munkájában nem akadályozott, nem folyik eljárás ellene. Az, hogy az ANI feljelentette egy gyanú miatt az ügyészségen, csak annyit jelent, hogy már nem egy természetes személy, hanem egy intézmény jelzi, „lehetséges jelek arra utalnak, hogy bűncselekmény történt”.

A maga részéről amint megtudja, melyik ügyészséghez kerül az iratcsomója, kérni fogja, hogy hallgassák ki, vizsgálják meg a vonatkozó dokumentumokat, hiszen nem érdeke, hogy az ügy elhúzódjon – nyilatkozta Antal Árpád, aki bevallása szerint „nem esett kétségbe e történettől”.

Fotó: Kristó Gothárd Hunor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. november 20., 21:03
    ÉRTÉKELÉS: 17

    Es a mese mellett, hogy nem vett reszt a polgarmester a gyulesen, azert illene a sajtonak arrol is meselni ez konkretan melyik dontes, melyik cegek, stb… Mert ugye nem hiszi azt senki el, hogy, amennyiben nem vesz reszt Antal Arpad a dontesek formalis meghozatalaban, nem az o parancsara tortenik minden a hivatalban. Aki ismeri kozelebbrol a polgarmestert tudja, hogy hatalommanias, minden a vagyonrol, a hatalomrol szol, minden mas masodlagos.