Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hiányos a törvény?

Hiányos a törvény? Kovászna megye

Tabutéma a kiskorúak közutakon – szülői felügyelettel – való kerékpározása, és ez a törvények hiányosságának tudható be. Legalábbis ezt a következtetést vontuk le a megyei rendőrség szóvivőjével legutóbb megejtett, ide vágó beszélgetésünk során.

Mi sem természetesebb látvány, mint napsütésben, hétvégén az erdő fele kerékpározó kisgyermekes család képe – de az érvényben lévő törvények szerint ez szabályellenes! Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője faggatózásunkra kifejtette, a törvény értelmében csupán a 14 évet betöltött személyek közlekedhetnek biciklivel a közutakon, illetve itt a kerékpározni tanulás is tilos.

A szülői felügyeletre nem tér ki a szabályozás, így elvileg felnőttek kíséretében sem megengedett a kerekezés, illetve bírságolható: a kihágást 870-1160 lejünk bánhatja.
Arra a kérdésünkre, hogy bicikliutak hiányában akkor hol közlekedjenek a kiskorúak, a szóvivő elmondta, az egyenruhások általában nem élnek vissza a törvénykönyv felkínálta lehetőségekkel, és természetesen elnézőbbek ezen a téren, ritkán bírságolnak.
– Ha viszont közúti baleset történik, akkor természetesen a szülő a felelős – összegzett Nicoleta Marin.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük