Felhívás!

Hétfőtől már igényelhető

A korábbi évekhez hasonlóan, idén télen is részesülhetnek fűtéstámogatásban az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága felhívja a lakók figyelmét, hogy a támogatáshoz szükséges kérelmeket október 18-tól, hétfőtől kezdődően lehet benyújtani.

A korábbi évektől eltérően, idén a támogatás odaítélésének felső határai és a szükséges dokumentumokra vonatkozó szabályok is megváltoztak. A fűtéstámogatás ebben a szezonban is legtöbb öt hónapra igényelhető, a november 1-jei és március 31-ike közötti időszakra. Ahhoz, hogy a teljes öt hónapos időszakra ítéljék oda a támogatást, a kérelmeket november 20-ig szükséges benyújtani a Szociális Támogatási Igazgatóság Bánki Dónát utca 27. szám alatti székhelyén. Azok, akik november 21-e után nyújtják be az iratcsomókat, csak a december és március közötti időszakra kaphatnak támogatást.

A támogatást lakásonként csak egy fűtésére használt rendszerhez nyújtják, legyen az gázzal, villanyárammal, vagy egyéb szilárd, illetve folyékony fűtőanyaggal működő rendszer, és csak olyan családok vagy egyedülálló személyek részesülhetnek benne, akik más formában nem kapnak támogatást a lakásuk fűtéséhez. Azok a családok folyamodhatnak a pótlékért, akik esetében az egy főre eső havi átlagjövedelem nem haladja meg az 1386 lejt, ez az összeg az egyedülálló személyek esetében havi 2053 lej. A fűtéstámogatás teljes értéke a szolgáltató által kiállított számlán lesz feltüntetve.

A torlódás elkerülése érdekében az iratcsomók leadásakor az ügyfelek vegyék figyelembe, hogy a leadási határidő november 20-a. Részletes tájékoztatás a Szociális Támogatási Igazgatóság székhelyén, a Bánki Donát utca 27. szám alatt, vagy a 0267 311 068-as telefonszámon kérhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások